[anadoluhaber] OBAMADAN İTİRAF - ORDUMİLLET YENİ

TALİBAN KUVVETLERİ TERÖRİSTBAŞI OBAMA'YA ADIM ATTIRMIYOR!

04.12.2010
--------------------------------------------------------------------------------


TV ekranlarından seyrediyorum…
Terör Örgütü Amerika’nın elebaşı Obama, sürpriz bir şekilde Afganistan’ı ziyaret etmiş, işgal altında tutup, ülkenin geri kalanından tecrid ettikleri bir kale görüntüsü veren Bargam işgal üssündeki terör örgütü elemanlarına konuşmuş. Yeni yıla girerken örgüt elemanlarına gaz vermiş, moral vermiş, gelecek hafta Afganistan’ı işgale dair yeni planlarını açıklayacakmış.

Teörist Amerika için her şey iyi güzel derken, tam da o saatlerde, işgale karşı vatan müdafaası mücadelesi veren Taliban Mücahid Silahlı Kuvvetleri, bir vadide kıstırdıkları işgal konvoyunu imha etmekle meşguller. İşgalciye akaryakıt taşıyan konvoya bir vadiden geçerken pusu atılmış, vadiden geçen yol, yanmakta olan tanker sebebiyle kapanmış. Tankerden yükselen kızıl alevler, alevlerin bittiği yerde koyu bir duman, yolun çekim yapılan taraftan diğer tarafını görünmez kılıyor. Tanker bir kaç yüz metre ötede yanarken biriken yüzlerce arabadan inen binlerce Afganlı, hem yanan tankeri hem de devam eden çatışmayı seyrediyor.

İşgalci Amerikan askerleri baskın yemenin şokuyla deliklere, taşın kayanın kovuğuna sinmişler, görmek mümkün değil. Yamaçlardan gelen Taliban ateşi vadiyi inletmekte. Bunu yanında çatışmayı seyreden, hatta kameraya alan sivillerin rahatlığı dikkat çekmekte. Hiç birinde panik yok, “Taliban bize de saldıracak” endişesi yok. Anlaşılıyor ki, siviller, Taliban’ın sadece işgalcileri vuracağından gayet emin, bir yere saklanmak ihtiyacı hissetmiyor, gezinip duruyor, Taliban’ın işgalciyi cezalandırması ve imha etmesini seyrediyorlar.

Diğer yanda Obama konuşmasının bir yerinde, işbirlikçisi Karzai ile görüşmek istediğini ama güvenlik sebebiyle Kabil’e gidemediğini itiraf ediyor.

Ama Obama Afganistan’da ilerleme sağladıklarını da gururla iddia etmekten geri de kalmıyor.

Manzara kısaca şu:

Obama’nın iddiasına göre, Amerika, Afganistan’ı işgal ettiği günden bu yana onca katliam ve soykırım teşebbüsü neticesi ilerleme (!) sağladı ama bir türlü Bagram’dan Kabil’e gidecek ve Obama’nın Karzai ile görüşmesini mümkün kılacak çapta işgali kökleştirebilmiş değil. Obama’nın konuşma yaptığı saatlerde Taliban’ın yaptığı operasyon da gösteriyor ki Amerika ve işbirlikçilerinin Afganistan’da gelecekleri yok.


Mehmed M. KAYA

ORDUMİLLET
 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.