[anadoluhaber] Re: Şok iddia! Turkcell içeriden hortumlanıyor


http://www.toplumsalhafiza.com/Haber/Guncel/13122010/Sok-iddia-Turkcell-iceriden-hortumlaniyor.php

On 14.12.2010 16:51, Seval Özokur wrote:
bu hbr nerede yayınlandı acaba?
 

From: arzuozok@gmail.com
Date: Tue, 14 Dec 2010 13:44:15 +0200
Subject: [VATAN ve EMEK Cephesi] Şok iddia! Turkcell içeriden hortumlanıyor



----------


---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Oraj POYRAZ

Ne o ufukta yeni bir hileli iflas durumu mu var?

 

Şok iddia! Turkcell içeriden hortumlanıyor

13-12-2010 / Toplumsal Hafıza



Turkcell'de bazı yönetici ve sekreterlerle ilgili şok iddialar, şirketi çok zor durumda bırakacak. İddialara göre Turkcell, naylon faturalarla milyonlarca lira zarara uğratılıyor. İşte ayrıntılar...

Turkcell, son dönemlerde elektrik dağıtımı özelleştirmelerinde milyarlarca dolar harcayan Mehmet Emin Karamehmet tarafından kurulan bir şirket. Ancak tek sahibi Karamehmet değil. Şirketin yüzde 34'ü halka arzedilmiş durumda. Sonera Holding, Alfa Telekom ve M.V Grup da şirketin diğer ortakları.

Karmaşık bir ortaklık yapısına sahip olan şirkette ortaklar arasındaki ihtilaflar zaman zaman mahkemelere kadar taşınıyor. Bilindiği gibi TMSF'ye 135 milyon dolar borcu olan Karamehmet, Yönetim Kurulu'na bilgi vermeden şirketten 135 milyon dolar çekince, ortaklarından Sonera Holding tarafından mahkemeye verilmişti.

YASA DIŞI İŞLEMLER
Böylesine karmaşık bir muhasebe yapısına sahip olan şirkette, bazı yasa dışı işlemlerle şirket yöneticilerinin yüksek miktarlarda para çektiği iddia ediliyor. İddianın sahibi ise Turkcell'den 363 bin lirasını alamayan Turkuaz Çiçekçilik'in sahibi Sinan Kiraz. Turkcell'e 14 yıl boyunca çiçek hizmeti sunan Kiraz, fatura karşılığında gönderdiği çiçeklerinin 363 bin lira tutan parasını alamadığını iddia ederek mahkemeye başvurmuştu.

İddiaya göre şirkette üst düzey yönetici asistanı olarak çalışan Aylin Göksu ve Funda Erişken Kırmızıoğlu, kurdukları bir şirketle Turkcell'e fatura keserek milyonlarca lira hortumladılar.  Demsu Turizm ve Organizasyon LTD Şirketi 2006 ile 2008 yılları arasında yaklaşık 5 milyon lirayı bulan fatura keserek haksız kazanç elde etti.

BANKA KAYITLARINDA İNANILMAZ SOYGUNUN İZLERİ

Zehra Demir isimli bir kadın üzerinden paravan şirket kuran Turkcell'in yönetici asistanlarının kestikleri faturalarla Turcell'i içerden hortumladığı iddia ediliyor. Daha sonra mağdur duruma düşen Zehra Demir'in verdiği banka kayıtlarında inanılmaz detaylar mevcut. Demsu Turizm'in bir bankadaki 38619809 nolu hesabına  Turkcell tarafından düzenli olarak 30 bin ile 60 bin arasında para gönderdiği görülüyor. Ancak Demsu firmasının hesabına düşen para ilginç bir şekilde anında Turkcell'de üst düzey yönetici asistanı olan Funda Erişgen Kırmızıoğlu'nun kocası Hilmi Kırmızıoğlu'na havale ediliyor. Banka hareketlerinden Hilmi Kırmızıoğlu'nun hesabına çıkan paranın miktarı 965 bin 160 lira. Aynı hesaptan FUNDA ERİŞKEN’e 20.700 TL, AYLİN GÖKSU’ya 15.090 TL, PELİN GÜLBAY’a (Aylin GÖKSU’nun kardeşi) 6.732 TL, GÜLER GÜLBAY’a(AYLİN GÖKSU’nun Annesi) 4.655 TL gönderildiği de açıkça görülüyor.



TURKCELL'İN KREDİ KARTINI TAŞIYAN YÖNETİCİ ASİSTANLARI
TURKCELL’e ait kredi kartından ise bu hesaba irili ufaklı olarak 508.500 TL ödendiği, ödenen bu meblağların da KIRMIZI hesabına aktarılıyor. İddiaya göre TURKCELL e ait kredi kartını Aylin Göksu kullanıyor. Yani Turkcell'in kredi kartını taşıyan Göksu, kendi paravan şirketine bir yıl içinde 508 bin liralık nakit akışı sağlamış. Ancak Göksu'nun 2007 yılında yaptığı bu hortumlamayı Turkcell Muhasebe Bölüm Başkanı Savaş Ata Yavuz ve Turkcell Muhasebe Bölüm Yetkilisi Feride Temizkan bir yıl sonra farkediyor.

KESİLEN FATURALARIN HEPSİ KAYIT ALTINA ALINMIYOR
Demsu'nun fatura koçanları incelendiğinde Turkcell'e 3 yıl içerisinde resmi olarak kesilen fatura miktarı 4 milyon 989 bin 441 lira. Ancak Turkcell kayıtlarında bu miktar 3 milyon 563 bin 741 lira gözüküyor. Aradaki 1 milyon 425 bin 699 liralık farkın nereye gittiği ise bilinmiyor.

ÇİÇEKÇİYE'DE AYNI ŞEYİ YAPMIŞLARDI
Turkuaz Çiçek'in daha önce Turkcell'e kestiği faturalar da muhasebe kayıtlarına girmemişti. Turkuaz Çiçekçilik'in sahibi Sinan Kiraz alacağı olan 363 bin lirayı Turkcell'e sormuştu. Turkcell, alacaklı olan Sinan Kiraz'a, ihtilaf konusu olan paranın 363.272.60 TLnı bir personelin hesabına yatırdıkları bilgisi  vermişlerdi. Ancak bu personelin kimliğini açıklamadıkları gibi bu bilgiyi ticari sır olarak sakladıklarını beyan etmişlerdi. Yani hem çiçekçinin parasını personellerine verdiklerini itiraf etmiş hem de bu personelin kim olduğunu açıklamamışlardı. Turkcell'in tedarikçilerine ödeyeceği parayı neden personelinin hesabına yatırdığı ise koca bir muamma olarak duruyordu.

KAÇ ŞİRKETTEN TURKCELL'E NAYLON FATURA KESİLİYOR?
Sadece bir şirket tarafından 3 yıl içerisinde 5 milyon liralık vurgun yiyen Turkcell'in kaç şirketten bu şekilde naylon fatura aldığı ise bilinmiyor.

Yarın: Turkcell 34 milyon abonesini nasıl kazıkladı? Abone faturalarına yansıyan fazla ödemeler karşısında Turkcell ne yaptı? 



-- 
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Kötümserlik kanserden daha tehlikeli bir hastalıktır.


Muhsin ertuğrul

oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.