Ynt: [anadoluhaber] Yeni Osmanlıcılık BOP'un Türkçesidir // Bülent ESİNOĞLU

sandık kör döğüşüdür....


 Bülent Esinoğlu bulentesinoglu@gmail.com
 09 Aralık 2010 19:50


 

Yeni Osmanlıcılık BOP’un Türkçe Adıdır


Bülent ESİNOĞLU


 


Çok uluslu şirketler, devletimizin tüm yetkilerini kendi mutlak hâkimiyetlerine transfer edebilmeleri için, Anayasa değişikliğini zorunlu görüyorlar. İşgal ve bölünmenin meşrulaştırılmasına Türk halkını da ortak ederek, Büyük Ortadoğu Projesini tamamlamak istiyorlar.



 


Amerika ve Avrupa ile gizli veya açık işbirlikçiler artıkça, Kurtuluş Savaşının maddi manevi kazanımları eridikçe, yurtseverlerde endişe ve hassasiyet büyüyor.



 


Hiçbir kurtuluş sandıktan çıkan oylar ile gerçekleşmemiştir. Sandığı hangi kuvvet önünüze koymuşsa, sandıktan o kuvvet çıkar. Sandık yansız bir şey değildir.



 


Kurtuluş Savaşından önce, bir oylama yapılsa, Kurtuluş Savaşı yapalım diyenler sandıktan çıkabilirler miydi? O gün oylama yapılsa, sandıktan bu günkü Vahdettinler çıkardı.



 


Kafayı sandığa takanlar, ülkenin bölünme tehlikesi karşında, halkın duyarsızlığından endişe ediyorlar. Bölünme bu kadar elle tutulur, gözle görülür hale geldiği halde, halk nasıl olurda ilgisiz olur diye…



 


Endişeler elbette haklıdır.


 


Ancak, işgale karşı direnenlerin, namuslu aydınların hiçbir zaman akılarından çıkarmayacakları bir husus var. O da, kurtuluşun zahmetsiz ve mücadelesiz elde edilemeyecek olmasıdır.



 


Malta zindanlarındaki aydınlar ile Silivri tutsaklarının aynı yolun yolcusu olduğunu hatırdan çıkarmamak, bu işin zahmetli ve engebeler ile dolu olduğunun farkında olmak gerek.



 


Bu farkındalık, yurtseverleri daha akıllı olmaya, daha dikkatli olmaya ve mücadelenin geneline zarar vermemeyi sağlar.


 


Çünkü bu mücadele biz ile başlayıp bizle biten bir şey değildir. Birey olarak sadece bizim katkılarımız olur. Kurtuluş ve bağımsızlık, hemen, yarın, çabucak elde edilebilecek bir şey değildir.



 


Bağımsızlık mücadelesinin uzun meşakkatli bir yol olduğu gerçeği, önceden verilen bağımsızlık savaşlarından çıkarılan derslerde vardır.


 


Evet, Yeni Osmanlıcılık, Kurtuluş Savaşından intikam almanın stratejisinin adıdır.


 


ABD ve Avrupa ile birlikte hareket ederek, Türkiye’nin kazanabileceği hiçbir şeyin olmadığını tarih bize öğretti. Ama kaybedeceği çok şey vardır. Belki de, vatan topraklarının önemli bir bölümü…



 


Yeniçağ Gazetesinin çok değerli yazarı Hasan Demir, Türk halkının bölünmeye karşı ilgisizliğinden dehşete kapılmış ve bunu anlatan bir yazı yazmış.



 


Hasan Demir’in yazısında çok doğrular var. Hainlerin destekçilerinin çoğaldığı dorusunun yanında, bir başka doğru daha vardır. Bu ülke bu gün de kahramanlar yetiştirmektedir.



 


Öncüler ve aydınlar görevini yapmıyorsa, halktan bölünmeye karşı hassas olmasını bekleyemeyiz.


 


Halktan endişe etmek yerine, ona önderlik etmeyen aydınları, bilim insanlarını eleştirmenin daha doğru olduğunu düşünmeliyiz, derim.


Asıl soruya tekrar dönelim, Kurtuluş Savaşının intikamını alabilirler mi? Mücadele edersek, aydınlarımızı mücadeleye katarsak imkânsız.


9.12.2010, bulentesinoglu@gmail.com


 


 


 


 


 






--

Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

 

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır

kurtulusyolu99@gmail.com

bahadirserhad@gmail.com

forevermirza@gmail.com

 

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com

Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr

adresinde bu grubu ziyaret edin




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.