Amerikan üssüne saldırı!

Afganistan'da NATO ya Büyük Darbe11 Eylül saldırısının yıldönümü nedeniyle alarmda olan ABD için ilk saldırı haberi NATO'dan geldi. 


NATO'nun yaptığı açıklamaya göre ABD'nin Afganistan'daki üssüne saldırı düzenlendi ve düzenlenen saldırıda 77 asker yaralandı. Olayın intihar saldırısı olduğu belirtildi. Taliban'ın bomba yüklü bir kamyonu patlattığı ifade edildi.




Taliban'dan yapılan açıklamada ise, bir kamyonun içerisine 10 ton patlayıcı yerleştirildiğini ve Amerikan üssünde patlatıldığını ifade etti.

Yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre, 2 Amerikan askerinin öldüğü iddia edilsede, 90'a yakın yaralı olduğunu belirten Amerikan güçlerinin gerçek sayıyı belirtmedikleri biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde aynı bölgede bir helikopter düşürülmüş, içerisinde bulunan 30 ABD askeri öldürülmüştü.




Olayda 25 Afgan sivilin de yaralandığı bildirildi. Yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamada, saldırıda iki sivilin öldüğünü bildirmişti.







1 yorum:

  1. adamlar dünyanın bir ucundan gelip insanları yurtlarından ediyorlar, İNŞALLAH ALLAH c.c. da onların yurtlarını başlarına yıkar...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.