Trabzon Savaşı'nın Galibi Fenerbahçe

Fenerbahçe 3 - Trabzon  1
Spor Toto Süper Final 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u ağırladı.
Hüseyin Avni Aker'de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-1 kazanarak Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada şampiyonluk için dev bir adım attı.
Karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Emre, 31. dakikada Bienvenu ve 85. dakikada Cristian Baroni kaydetti. Trabzonspor'un ise ilk yarının uzatma dakikalarında attığı gol ise teselliden öteye gidemedi.
Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında tribünlerden sahaya yabancı maddeler yağarken maç kısa aralıklarla sık sık durdu. Emre, Stoch gibi isimlerin kafasına yabancı cisimler yağarken maç içinde de futbolcular sert anların yaşanmasına neden oldu.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 46 puana yükselirken lider Galatasaray'ın sahasında Beşiktaş'a puan kaybetmesi nedeniyle şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı. Trabzonspor ise bu sonucun ardından 32 puanda kaldı.
Süper Final'de şampiyonu belirleyecek karşılaşma 12 Mayıs Cumartesi günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak.
GLOWACKI SÜRPRİZİ
Trabzonspor'da geçen hafta Galatasaray maçı kadrosuna göre tek değişiklik yapıldı. Teknik direktör Şenol Güneş, sarı-kırmızılı takım ile oynanan maçta sakatlanan genç oyuncu Mustafa Yumlu'nun yerine stoperde Arkadiusz Glowacki'yi görevlendirdi. Sakatlığı bulunan Volkan Şen, geçen haftaki Galatasaray maçında olduğu gibi yine kadroda yer alamazken oynayabilecek seviyeye gelen Halil Altıntop ise yedek soyundu.
KOCAMAN'DAN 3 DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe'de ise teknik direktör Aykut Kocaman, geçen hafta 1-0 yenildikleri Beşiktaş maçı kadrosuna göre 3 farklı oyuncuya ilk 11'de görev verdi. Kocaman, sakatlığı bulunan Alex'in yerine Emre'yi, Mehmet Topuz'un yerine Dia'yı oynattı. Mehmet Topuz gibi Semih'i de yedek kulübesine çeken Kocaman, Bienvenu'yü forvette sahaya sürdü.
F.BAHÇE'DEN ERKEN GOL
Zokora'nın Emre'nin elini sıkmamasıyla gergin bir ortamda başlayan karşılaşmaya Fenerbahçe takımı daha atak başladı. Cristian ile orta alanı, Stoch ve Bienvenu ile de kanatları etkili kullanan sarı lacivertliler Trabzonspor savunmasını erken geçmeyi başardı.
3. dakikada Gökhan'ın savunmadan çıkarttığı topu Bienvenu indirdi. Emre zor pozisyonda Cristian ile duvar pasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Emre karşı karşıya pozisyonda Tolga'nın köşesine topu göndererek takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.
Golden sonra da Fenerbahçe farkı arttırmak için ataklarını sürdürdü. Bienvenu ve Cristian'ın sürüklediği ataklarda sarı lacivertli takım önemli gol pozisyonları yakaladı.
STOCH'UN KAFASINA ÇAKMAK!
Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren iki takım futbolcuları arasında gerginlik eksik olmazken, taraftarlar da sahaya yabancı maddeler atarak ortamın gerilmesini kolaylaştırdı.
Maçın 15. dakikada Fenerbahçe'nin korner kazandığı pozisyonun ardından Miroslav Stoch korner kullanmak için geldiği köşe noktasının olduğu bölümde taraftarlar yabancı maddeler yağdırmaya başladı. Hakemle pozisyonu tartışırken Stoch'un kafasına isabet ettiği gözlenen bir çakmak ise Slovak oyuncunun sakatlanmasına yol açtı.
BIENVENU'NUN TAKİPÇİLİĞİ
Gergin geçen maça rağmen sarı lacivertli takım oyuna ağırlığını koyarken, kalesinde de önemli pozisyon vermedi. Özellikle orta sahada Trabzonspor'a göre daha üretken olduğu gözlenen Fenerbahçe, aradığı ikinci golü de Bienvenu ile buldu.
31. dakikada Stoch, Trabzonspor savunmasını hazırlıksız yakaladı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Stoch, Tolga'nın altından topu kaleye gönderdi. Meşin yuvarlağa yetişen Serkan topun gol olmasını engelleyerek sol kanada uzaklaştırdı. Pozisyonu iyi takip eden Bienvenu, dar açıda rakibini geçerek kaleye çaprazdan vurdu. Tolga'yı geçen top ikinci kez ağlara gitti.
BURAK SAHNEDE
Maçta yaşanan olaylar nedeniyle ilk yarıya 6 dakika uzatma verilirken Trabzonspor'da ataklarını hızlandırdı. Kalesinde iki gol gördükten sonra hücuma daha fazla çıkan ev sahibi ekip, Olcan ve Alanzinho ile Fenerbahçe savunmasını aşmayı başardı.
Maçta dakikalar 45+4'ü gösterdiğinde ise Trabzonspor'un golcü ismi Burak Yılmaz sahneye çıktı. Sol kanattan etkili biçimde son çizgiye inen Olcan'ın ortasında Burak topu önce kontrol etti, sonra sol ayağı ile gelişine vurdu. Top savunmanın müdahalesine rağmen ağlara gitti maçta fark bire indi.
Gergin geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda Trabzonspor'un hücum anlamında toparlandığı göze çarptı. İlk yarının son dakikalarında golü bularak oyundan kopmayan bordo mavili takım, oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkarakgol bulmaya çalıştı.
Fenerbahçe ise skor avantajının da verdiği rahatlıkla ikinci yarıda kendi yarı sahasına daha fazla çekildi. Hızlı hücumlarla Trabzonspor kalesine gitmeyi hedefleyen sarı lacivertli ekip ikinci yarının ilk yarım saatinde etkili gözükmedi.
VOLKAN - BURAK! İKİ GÜZEL HAREKET
Karşılaşmanın 70. dakikasında Burak Yılmaz ile Trabzonspor serbest vuruş kullandı. Kalesinde iyi yer tutan Volkan, direğin dibinden topu çıkararak Trabzonspor'u mutlak bir golden etti.
Bu pozisyonun ardından ise Fenerbahçe Trabzonspor savunmasındaa derin boşluklar bulmaya başladı.
CRISTIAN'DAN SON SÖZ
Karşılaşmanın 84. dakikasına gelindiğinde ise Fenerbahçe'den Cristian Baroni son sözü söyledi.
Orta alandan atılan topu savunmanın arkasına yakalayan Cristian, yaklaşık 30 metre topu sürdü. Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ise topu aşırarak filelere gönderdi. 3-1
Bu golün ardından başka gol olmayınca mücadele 3-1'lik Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.
TÜM DETAYLAR BİRAZDAN..
TRABZONSPOR - FENERBAHÇE: 1-3
* Maç sona erdi.
89' Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.
85' Trabzonspor'un çok adamla yüklendiği dakikalarda savunmada büyük boşluk.. Cristian, Tolga'ya karşı karşıya kaldı. Cristian, aşırtma vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
85' GOOOLLL... GOOOLLL.. Cristian Baroni attı!
82' Zokora'nın yerine Adrian oyunda Trabzonspor'da.
81' Emre ısrarla "Beni değiştiri" işareti yapıyor. Sakatlandı tecrübeli futbolcu.
78' Fenerbahçe ayağa pas yaparak vakit öldürmeye çalışıyor. Oyun şuanda Trabzonspor yarı sahasında geçiyor.
76' Burak Yılmaz'ın Ziegler'e yaptığı hareket! Hakem sarı kartını çıkarıyor Burak'a.
73' Trabzonspor'un bu dakikalarda beraberlik arayışı var. Fenerbahçe kalesine yükleniyor Trabzonspor.
70' Burak Yılmaz vurdu, Volkan müthiş çıkardı. Trabzonspor gole yaklaştı.
69' Bu kez Trabzonspor tehlikeli bölgeden serbest atış kullanacak.
67' Atışı Stoch kullandı. Kaleci Tolga'da kaldı top.
66' Serkan'ın Emre'ye yaptığı hareket faul. Sol kanattan serbest atış kullanacak Fenerbahçe
63' Olcan yaklaşık 25 metreden sert bir vuruş çıkardı. Fenerbahçe savunmasında Bekir bu topu kafasıyla karşıladı. Bekir pozisyonun ardından yerde kaldı. Oyun durdu Avni Aker'de.
61' Trabzon'da 61. dakika tepkisi var taraftarların Fenerbahçe takımına.
57' Çok net bir gol fırsatını değerlendiremiyor Fenerbahçe! Orhan Şam'ın pasında Dia bir anda Tolga ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu da yaptı. Tolga müthiş çıkardı bu topu.
56' Gökhan Gönül çıktı. Orhan Şam oyunda.
55' Trabzon'da oyun sık sık duruyor. Tempo da düştü bu bölümde.
50' Yine Emre'ye atılan maddeler var. Gecikmeli de olsa kullandı köşe atışını Emre. Tolga'da kaldı top.
48' Fenerbahçe Stoch ile köşe atışı kullandı. Yobo, ceza sahası içinde topu kafayla indirdi. Savnuma uzaklaştırdı. Bir korner daha.
46' Trabzon'da ikinci yarı başladı.
İKİNCİ YARI:
* İlk yarı sona erdi.
45+ Zokora, Emre Belözoğlu'na çok sert bir hareket yapıyor. Emre iki dakika boyunca yerdeydi, sakatlık geçirdi. Hakemin cebinden sarı kart çıktı bu pozisyonda.
45+ Olcan'ın soldan ortasında Burak Yılmaz arka direkte buluştuğu topu ağlara gönderdi.
45+ GOOOLLL... GOOOLLL... Burak Yılmaz farkı bire indirdi.
45' İlk yarının sonuna 6 dakika ilave edildi.
44' Stoch sol kanatta topu sağına çekip ortasını yaptı. Arka direkte Bienvenu yetişemedi bu topa.
41' Trabzonspor atağında Alanzinho, ceza sahası dışında buluştuğu topu alır almaz kaleye sert vurdu. Volkan iki hamlede kontrol etti topu.
38' Burak Yılmaz'ın vuruşu barajdan geri geldi.
37' Trabzonspor tehlikeli bölgeden frikik kullanacak. Mesafe 25 metre.
34' Trabzonsporlu taraftarların bu dakikada bir protestosu var. Oyun yine durdu Avni Aker'de.
31' Fenerbahçe ikinci golü de buldu! Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Stoch, kaleci Tolga'yı geçip topu boş kaleye gönderdi. Trabzon savunmasında Serkan topu çizgiden çıkardı. Sol kanada açılan topa hareketlenen Bienvenu ceza sahasına girdi. Rakibini çalımlayan Bienvenu sol çaprazdan yerden düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.
31' GOOOLLL... GOOOLLL.. Bienvenu attı. Durum 0-2.
27' Emre Belözoğlu, yine köşe atışı kullanmaya giderken yerde kaldı. Belözoğlu'nun kafasına sert bir cisim geldi. 2 dakikalık duraklamanın ardından oyun devam etti.
24' Selçuk Şaihn uzak mesafeden şansını denedi. Üstten dışarı giden top.
23' Dia sağ çizgiden ceza sahası içine kadar indi. Yerden dışarı çevirdi. Cristian'dan önce savunma uzaklaştırdı.
20' Fenerbahçe üst üste köşe vuruşları kazanıyor. Sahaya atılan maddeler yüzünden oyunun başlaması gecikiyor.
19' Trabzonspor teknik direktörü şimdi sahanın içine kadar girdi ve taraftarı sakinleştirmeye çalışıyor tecrübeli teknik adam.
17' Fenebahçe'de Gökhan Gönül itirazları sebebiyle sarı kart gördü.
15' Trabzon'da sahaya atılan yabancı cisimler var. Stoch'un başına bir çakmak isabet etti. Oyun durdı Avni Aker'de.
7' Trabzonspor atağında Celutska'nın ortasında Olcan topu çevirdi. Volkan'da kaldı top.
5' Sahaya atılan yabancı maddeler var.
3' Fenerbahçe maça çok hızlı başladı ve golü buldu. Sarı lacivertliler çok kalabalık gitti Trabzon kalesine. Cristian'ın müthiş ara pasında Emre ceza sahasında topla buluştu ve Tolga'yı ters köşeye yatırdı.
3' GOOOLLL... GOOOLLL.. Emre Belözoğlu attı. Durum 0-1
1' Trabzon'da zorlu derbi başladı.
İŞTE 11'LER
TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Alanzinho, Olcan, Burak Yılmaz
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Ziegler, Selçuk, Emre, Cristian, Dia, Stoch, Bienvenu

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.