Mirzabeyoğlu'nun babası defnedildi FOTO GALERİ

Salih Mirzabeyoğlu'nun önceki gün vefat eden babası Muammer Erdiş, dün Bursa'da toprağa verildi



Son 10 yıldır tek kişilik hücrede 'tecrit' altında tutulan Mirzabeyoğlu'nun, annesi Sabriye Erdiş'ten sonra babasının da cenazesine katılmasına izin verilmedi. Bolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Salih İzzet Erdiş'in (Mirzabeyoğlu) Bursa'da yaşayan babası Muammer Erdiş'in cenazesi dün ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



   Ancak Mirzabeyoğlu, babasının  cenazesine katılamadı. Çünkü tüm mahpuslara tanınan yakınlarının cenazesine katılabilme izninin ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığı için Salih Mirzabeyoğlu’na verilmedi.


GEREKÇE MEVZUAT

Cenazeye Erdiş ailesinin yakınlarının yanı sıra Mirzabeyoğlu'nun sevenleri de katıldı. Mirzabeyoğlu'nun avukatı Ali Rıza Yaman, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere gerekli yerlere başvurduklarını belirterek, "Sözün bittiği noktadayız. Herkes bu davanın ne kadar hukuk dışı bir şekilde sonuçlandığını dile getirirken, durumun gidişatını değiştirmek adına hiç bir şey yapmadı. Mevzuatı gerekçe göstererek izin talebimiz reddedildi. En azından idari bir karar verilebilirdi fakat irade gösteren olmadı' diye konuştu. Mirzabeyoğlu, geçtiğimiz aylarda kaybettiği annesi Sabriye Erdiş'in cenazesine de katılamamıştı. Mirzabeyoğlu'na cenazeye katılması için gerekli izin çıkmazken aynı tarihlerde Ergenekon davasından tutuklu yargılanan Mehmet Haberal'a annesinin cenazesine katılması için izin verilmişti.














 

1 yorum:

  1. Asım KarlıEylül 04, 2012

    Allah Rahmet Eylesin Mirzabeyoğlu'nun cezaevinden babasını son yolculuğuna uğurlamasına dahi müsaade etmeyen otoriteyi kınıyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.