Milli Gazete'den Nişanyan ve hükümete 2. sorti

Taraf Gazetesi'nin eski yazarı Sevan Nişanyan'ın Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e yönelik sarfettiği sözlere Milli Gazete'nin tepkisi en yüksek sevideye devam ediyor... Ancak bu kez Anguştan özür dilediler... 
Milli Gazete yine yaptı yapacağını... Peygamberimize seviyesiz sözlerle hakaret eden ve asla özür dilemeyeceğini yineleyen Sevan Nişanyan'ı Ti'ye alırken hakaretlerine sessiz kalan hükümeti de topa tuttu....
Ancak bir farkla... Nişanyan'a dün Angul benzetmesinde bulunarak Ti'ye alan gazete bugün de Anguş'tan özür dileyerek yeni bir tartışmanın kapısını açtı.

Dünya Müslümanlarını çileden çıkaran 'Müslümanların Masumiyeti' adlı ahlâksız filme tepkiler devam ederken Taraf Gazetesi'nin eski yazarı Sevan Nişanyan'ın Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e yönelik sarfettiği sözlere tepkiler çığ gibi büyüyor.
'İfade özgürlüğü' adı altında Peygamberimiz (s.a.v)'e ve Müslümanlara hakarete yeltenen küstah kişinin ahlâksız tavrını sürdürmesi ve "Özür dileyecek bir şey yok" demesi akıllara durgunluk veriyor.

"Cezasız Suç" tepki topluyor

Çeşitli haber portallarında ve sosyal medyada Nişanyan'ın ahlâksızlığına öfkesini dile getiren mütedeyyin halk, medya ve resmî makamlardan daha ciddi adımlar bekliyor. "Kamuya malolmuş ve uzun zaman önce ölmüş şahısları alay ve aşağılamadan koruyan herhangi bir hukuk ilkesi düşünülemez" diyerek ahlâksızlığının arkasında duran Nişanyan'ın işlediği suça karşı hükümet organlarının ve savcılıkların tepkisiz kalması sabırları zorluyor. Yetkililerin 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filme internetten erişimin yasaklanmasını bile ancak 20 gün sonra becerebilmesi kamuoyu vicdanında derin bir yara açmışken, Hz. Muhammed (s.a.v)'e hakarete yeltenen ve ahlâksızlığında ısrar eden Nişanyan'a karşı herhangi bir önleyici, uyarıcı veya cezalandırıcı işlem yapılmaması akıllara durgunluk veriyor!
Yazar Sevan Nişanyan'ın, söze ifade özgürlüğünü adına Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e yönelik ahlâksız sözlerine Milli Gazete'nin gösterdiği ince tepki başta internet haber siteleri olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden de büyük destek yağdı...
Hz. Muhammed (s.a.v.)'e olmadık hakaretlerde bulunan ve özür dilemeyi reddeden Nişanyan'ın hakaret içeren cümlelerinin fikir özgürlüğü kapsamına girmeyeceğini belirten okurlar, Milli Gazete'nin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederken, Nişanyan'ı da ti'ye aldılar...
Öte yandan sosyal paylaşım siteleri de Millî Gazete'nin manşetiyle adeta yıkıldı. Gazetemizin 'Angus' göndermesine sitem eden vatandaşlar, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e hakarete yeltenen Sevan Nişanyan'ın, Angus'la aynı katogoride görülmesinin hata olduğunu belirttiler.

Haber siteleri ve sosyal medyada geniş yankı buldu

SÖZDE yazar Sevan Nişanyan'ın, sözde ifade özgürlüğü adına Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e yönelik ahlâksız sözlerine dair Milli Gazete'nin tepkisi Türkiye'de yine en çok konuşulan konu oldu. Milli Gazete'nin 'angus'larla ilgili haberi ile Sevan haberindeki fotoğraf kullanımı 'ince gönderme', 'imalı cevap', 'Sevan-Angus benzetmesi', 'angus göndermesi' şeklinde yorumlandı. İnce tepki olarak değerlendirilen ama büyük bir tepkiye dönüşen Milli Gazete'deki fotoğraf kullanımına başta internet haber siteleri olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden de büyük destek yağdı... Hz. Muhammed (s.a.v.)'e olmadık hakaretlerde bulunan ve özür dilemeyi bile reddeden Nişanyan'ın hakaret içeren cümlelerinin fikir özgürlüğü kapsamına girmeyeceğini belirten sosyal medya kullanıcıları, Milli Gazete'nin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederken, Nişanyan'ı da ti'ye aldılar...
HÜKÜMET NEDEN SUSUYOR !

Hadi diyelim dini değerleri hiçe sayıyor, evrensel normları umursamıyor, ahlâkî kuralları bilmiyor! Haddini de bilmiyor!

Peki kanunu da mı bilmiyor bu adam! TCK'nın 216. maddesinin 3. bendinde hakaretin suç olduğu açıkça belirtilmektedir: "... Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Şimdi yetkili mercilere, savcılara sesleniyoruz, bu ülkede neredeyse herkes koruma altındayken, bu korunan, dokunulamayan kişilere bırakın hakareti, ima ile bile eleştiride bulunulamıyorken... Bu Müslüman milletin, İslâm ümmetinin sevgilisi Hz. Muhammed (s.a.v)'e hakarete yeltenene karşı kılınızı bile kıpırdatmamanız ne anlama geliyor? Siz de mi ifade özgürlüğü diyorsunuz yoksa bu ahlaksızlığa! Yoksa AB'ye uyum sorunu mu yaşıyorsunuz! Kimse bu çığlığımızı provokasyon veya hedef gösterme olarak yansıtıp pervasızlığa düşmesin... Derdimiz iki cihan güneşi Efendimiz (s.a.v)'e sahip çıktmak! Derdimiz ahlak! Derdimiz hukuk!
Derdimizi bu kez çevçeveledik. Bari bu kez görülsün! DAHA NASIL ANLATALIM Kİ!

Aslında Siyonizme hizmet ediyorlar!

Yıllardır çizilen karikatürler ve ardından 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmle birlikte Nişanyan'ın bu hareketi aslında tesadüf veya insiyaki hareketler, söylemler değil. Bütün bunlar gizli bir planın açıkça provokasyon aşaması. Ortadoğu'yu kana bulayan, dünyayı parmağında oynatan Siyonizmin ekonomik hegemonyası ve terörüne karşı oluşan doğal tepkinin 'anti-Semitizm' adı verilerek sindirilme çabasıdır. Batı, Siyonizme tepkinin karşısına İslâmafobi'yi çıkarıp 'nefret suçu' adıyla ikisini aynı kefeye koymaya gayret etmektedir. Buna maalesef Ankara da alet oluyor.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.