Suriye Bombası Akçakaleye düştü: 5 Ölü!

Suriye'de süren çatışmalarda kullanılan bombalar Akçakale'ye düşünce 5 kişi hayatını kaybetti.

Suriye ordu birliklerince, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçlerin, stratejik noktaları büyük ölçüde ele geçirdiği Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesine yer yer top atışları yapılıyor.
Öğleden sonra Tel Abyad'tan yapılan atışlarda birkaç top mermisi, sınıra yakın bir evin avlusuna, Yeni Mahalle'deki Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) bahçesine ve çevreye isabet etti.


Patlamada 2'si kadın 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. 2'si polis 13 kişi de yaralandı. Olayın yaşandığı bölgede güvenlik önlemi alındı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.
AKÇAKALE EMNİYET NOKTASINA BOMBA DÜŞTÜ

Suriye’deki çatışmalar sebebiyle Akçakale’de tedbir alan emniyet güçlerinin bulunduğu noktaya bomba düştü. Olayın ardından çok sayıda polisin yaralandığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda takviye ekip ve ambulans gönderildiği bildirildi.

VATANDAŞLAR KAYMAKAMLIĞA YÜRÜDÜ!

Olay üzerine Akçakale halkı Kaymakamlığa doğru protesto yürüyüşüne geçti. Protestolar üzerine ilçe kaymakamının zırhlı araçla olay yerinden ayrıldığı bildirildi. Vatandaşların Kaymakamlık önündeki bekleyişi devam ediyor. Vatandaşların şu anda büyük tedirginlik içinde olduğu belirtilirken, başka top mermilerinin de düşeceği korkusu da bulunuyor.Güvenlik güçleri ajanlık yaptıkları iddia edilen 2 kişiyi ise gözaltına aldı.

Yaklaşık 20 gündür Suriye ordusu ile muhalifler arasında sıfır noktasında çatışmalar yoğun olarak yaşanıyordu.
DIŞİŞLERİ'NDE KIRMIZI ALARM

Olay sonrası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu randevularını iptal etti. Kurmaylarıyla Dışişleri'nde acil toplantıya girdi. Davutoğlu Genelkurmay'dan ve Şanlıurfa valisinden bigi aldı. Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'in Suriye özel temsilcisi Brahimi ile görüştü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.