Boğaziçili mescid istiyor

Boğaziçi Üniversitesi kampüsü içerisinde bir mescidin olmaması ve mescid açılması yönündeki taleplerin reddedilmesi üzerine öğrenciler bir kampanya başlattı. Üniversite öğrencileri düşüncelerini ve olup bitenleri kamuoyuna duyurmak için bu videoyu hazırladı.Son yıllarda özgürlükler ve insan hakları konusunda ülkemizde yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, bu kavramların en çok savunulduğu üniversitelerimizde yasakçı zihniyet kendini her defasında gösteriyor.

 Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, uzun süreden beri okul yönetiminden mescid talebinde bulunduğu fakat yönetimin bu talebi her defasında reddettiği ortaya çıktı. Yaklaşık 15 bin öğrencisi bulunan Boğaziçi Üniversitesi'nde mescid bulunmamasına yönelik tepkiler artıyor.
3 YILDIR TALEPTE BULUNUYORLAR
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampus içerisine mescid yapılması konusunda 2009 yılından bu yana üniversite yönetiminden talepte bulunduklarını fakat bu talebin ısrarla reddedildiğini söyledi. Mescid taleplerini yüz yüze görüşme, e-mail, imza kampanyaları, sanal ortam aracılığıyla ve dilekçe yolu ile gerçekleştirdiklerini aktaran öğrenciler, yönetimin bu talebi görmezden geldiğini veya reddettiğini dile getirdi. Öte yandan bu isteği öğretmenlerine bildiren öğrenciler, öğretmenlerinden, “Beni ilgilendirmez” veya “Kazasını kılarsınız” cevabını aldıklarını iddia ettiler.
HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR
Kampus içinde cami veya mescid olmadığından namaz kılamamaktan yakınan öğrencilere, kampus dışında, okula on dakika uzaklıktaki cami işaret ediliyor. Ancak ders arası on dakika olduğu için söylenen camiye gitmelerinin mümkün olmadığını söyleyen öğrenciler, okul yönetime bu durumu ısrarla anlatmalarına rağmen hiçbir şey yapılmadığını belirtti.
Boğaziçili öğrenciler mescid talebini sanal ortamda da dile getiriyor. Öğrenciler, Twitter'da #BogazicineMescid üzerinden yaptıkları yorumlarda, şöyle diyor: “Namaz bizim hayatımızın vazgeçilmezleri arasındadır ve bir yaşam alanı olan kampusta mescid bulunması en az kantin bulunması kadar zaruridir. İslam dininin direği olan namazdan vazgeçmemiz, namazı terk etmemiz ya da salık verildiği gibi kazaya bırakmamız gibi durumlar mümkün değildir; söz konusu dahi edilemez.”

“ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Diğer bir yorumda ise, “Bugün Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinde mescid bulunurken, Boğaziçi Üniversitesi'nde bulunmamasını, yönetimin bu haklı talebimizi senelerdir göz ardı etmesini kabul etmiyoruz. Biz mescid talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Boğaziçi Üniversitesi'nde Güney Kampus başta olmak üzere her kampusa bir an önce mescid yapılmalıdır. Mescid talebimiz karşılanıp, hakkımız bize teslim edilene kadar hak arayışımızın süreceğini ilan ediyoruz!” deniliyor.
Yeni Akit

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.