11 Lira 12 kuruşluk ölüm



İlk takipsizlik kararından on gün sonra ikinci bir takipsizlik kararının da kendilerine gönderildiğini belirten Çiftçi ailesi, kararı içlerine sindiremediklerini söyledi.

Olayda onlarca şüphe varken, takipsizlik kararı verilmesinin olayı kapatma girişimi olarak değerlendirdiklerini belirten Ağabeyi Eşref Çiftçi, iç hukuk yollarında bir sonuç alamadıkları takdirde, olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

ASKERİ MAHKEME TAKİPSİZLİK VERDİ

2 Mart'ta Muş Hasköy ilçesinde askerliğini yaparken hayatını kaybeden Batmanlı Er Abdurrahman Çiftçi olayında ilgili mahkeme takipsizlik kararı verdi. 8. Kolordu Komutanlığı Elazığ Askeri Mahkemesi'nde görülen davada tanıkların, Çiftçi'nin ölümünde komutanları sorumlu tutmasına rağmen, söz konusu isimler hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan soruşturma açıldığını belirten Baba Zübeyt Çiftçi, ancak askeri mahkemenin takipsizlik kararı vererek, dosyayı kapattığını söyledi.

DİZ ALTINDA DARP İZİ VARDI

Tanıkların beyanında, Çiftçi'nin kötü muameleye maruz kaldığı, şiddet gördüğü, çarşı iznine çıkarılmadığı ve normalin üzerinde nöbete gönderildiği bilgisi yer aldığına dikkat çeken Baba Zübeyt Çiftçi, "Takipsizlik kararı verileceğini biliyorduk. Bunu asla kabul etmeyiz. Çünkü olayda çok soru işaretleri var. Benim oğlumun ayağında diz altında darp izi vardır. Dosyaya işlenmemiştir. Çocuk intihar etmek isteseydi silah onda olurken intihar ederdi. Silahta onun değildir. Nasıl onun eline geçmiş nasıl onun eline verildiğini söylemiyorlar. Oğlumun hiç bir sorunu yoktu, siyasi görüşü yoktu. Gönüllü olarak askere gitti biz sapasağlam götürüp teslim ettik. Ölüm haberi geldi." dedi.

KURŞUNLARIN PARASINI İSTEDİ

Olayın intihar olduğuna asla inanmadığını söyleyen Baba Çiftçi, "Çocuğumuz infaz edilmiştir. Sıkılan kurşunların parasını da bizden istiyorlar. Bu kadar saygısızlık olur mu?" diye konuştu. Bize gelen belgede, "11 TL 12 kuruş hazine zararının tahsil edilip edilmeyeceğinin takdiri için ilgili belge suretlerinin eklenerek birlik komutanlığına müzakere yazılmasına karar verildi" diyor. "Oğlumun ölmesine sebep olanın, özellikle de 11 lira 12 kuruşun tanziminin de onun kararına bağlanması gerçekten bizim vicdanlarımızı sızlatmıştır." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.