Akçakale Sınır Kapısı'nda büyük gerginlik



Akçakale Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan polis memuru Ferhat Avcı, tüm çabalara karşın kurtarılamayıp şehit oldu.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve iç karışıkların devam ettiği Suriye'nin Rakka Kentine bağlı Talabyad İlçesi'nden Türkiye'ye geçmeye çalışan Suriyeliler'in kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik güçlerine uzun namlulu tüfeklerle ateş açtığı sırada ağır yaralanan 2 polis, 5 asker ve 4 vatandaşın tedavileri ise sürüyor.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelmek isteyen Suriyeliler'in geçmek istediği Akçakale Sınır Kapısı'nda izin verilmemesi gerginliğe yol açtı. Sınır kapısından geçmesine izin verilmeyen çok sayıda Suriyeli, Gümrük Muhafaza Memurları'na saldırdı. Gerginlik üzerine Suriyeliler, Gümrük Kapısı'nda bulunan bazı araçları ateşe verdi. Özgür Suriye Ordusu askerleri sınır kapısında görevli Asker ve Polislerin üzerine ateş açtı.

Gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi de yine Suriyelilerce engellendi.

Gerginlik nedeniyle olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.

İtfaiye ekipleri de polis noktasındaki yangına müdahale etti. Bölgede gerginlik sürüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.