Akil İnsanlardan süreç için Doğu Bloku uyarısı



Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, "Barış, nimetten daha fazla sahip olmak için gayret göstermemiz gereken bir şey" dedi.
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyeleri, Anadolu Konfederasyonu'nca Bayrampaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Barış Süreci Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı"nda bir araya geldi.

Toplantı, ses sanatçısı ve keman virtüözü Önder Karataş'ın Türkçe, Kürtçe ve Ermenice "Sarı Gelin" türküsünü seslendirmesi ve şair Keremo'nun Kürtçe "Dilin İzinde" şiirini okumasıyla başladı.

Toplantıda konuşan Deniz Ülke Arıboğan, kendilerine ilk başta "Akil İnsanlar" dendiğini ve bundan çok hoşlanmadıklarını belirtti.
Esas akilliğin bir halkın üzerine bina edildiğini anlatan Arıboğan, "Biz, barışı anlatacaktık. Çözüm fikrinin teknik detaylarıyla ilgili bir fikrimiz yok. 'Çözümün Türkiye ekonomisine, sosyal yaşamına, dış politikasına, siyasetine getireceği katkıları anlatacağız' diye başladık. Daha ilk toplantıda halkın bir şeyi dinlemeye değil, daha çok bir şeyler söylemeye ihtiyacı olduğunu fark ettik" ifadesini kullandı.
Arıboğan, barışın kolay sahip olunabilecek bir şey olmadığını bildirerek, "Barış, nimetten daha fazla sahip olmak için gayret göstermemiz gereken bir şey. Sadece PKK, terör, Kürt meselesine endeksli bir şey değil. Barış, bir ülkede adaletin dışında hiçbir şekilde var olamayacağını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.
Gittikleri yerlerde gelenlerin konuşmasına daha çok önem verdiklerini dile getiren Arıboğan, 62 akil insanın birbirinden çok farklı insanlar olduğunu kaydetti.
Arıboğan, şöyle devam etti:

"Toplumun tabanında hiçbir parti ayırt etmezsizin AK Parti, CHP, MHP ve BDP'de çok benzer kaygılar var. Herkes bu ülkenin daha ileri gitmesinde, silahların susması, barışın gelmesinde hemfikir. Bazı ayrıntılar ve endişeler var. Şunu hiç unutmayalım; biz, kocaman bir imparatorluğun ülkesi olarak geride kalmış olan ama kendisini yeniden yaratmaya çalışan bir ülkenin vatandaşlarıyız. Kaybettiğimiz çok şey vardır. İmparatorluğu yitirdiğimizde bunun yasını tutamadık. Bunun yasını tutamadığımız gibi çok ciddi bir inşanın altına girdik. Bugün sadece bu çatışmada kaybettiklerimizin yasını tutmayacağız. Belki yüzyıllardır kaybettiklerimizin yasını tutacağız. Ama bu yası tutarken de daha neşeli, doğru ve adil bir toplum yaratabilmek için hep beraber gayret göstereceğiz. İnşallah daha güçlü bir Türkiye'yi birlikte yaratma fırsatını bulabileceğiz."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.