Çiçek: Barışı tesis etmenin yolu güçlü savunma sanayiidir



11.'si gerçekleştirilen Uluslar arası Savunma Sanayii Fuarı'nda (İDEF 13) konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin bölgede barışı tesis etmesi için güçlü bir savunma sanayine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çiçek, "Çocukların, yaşlıların, kadınların ve tüm insanların katledildiği bir bölgede savunma sanayi bizim için elbette ki çok önemlidir." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslar arası Savunma Sanayii Fuarı'na (İDEF) katıldı. Burada konuşma yapan Cemil Çiçek, savunma sanayinin önemine değindi. Türkiye'nin temel politikasının yurtta barış, dünyada barış olduğunu vurgulayan Çiçek, "Barıştan yanayız, barış için çaba gösteriyoruz. Ne zaman ki dünyanın herhangi bir bölgesinde barışın tesisi için Türkiye Cumhuriyeti'nin bir katkısı söz konusu olsa biz bu taleplere olumlu baktık. O yüzden Afganistan'dan Aden Köfezi'ne kadar barışın temini bakımından sorumluluk üstlendik, fedakarlık gösterdik. Göstermeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sadece barışı temenni etmekle barışın gelmeyeceğine dikkat çeken Çiçek, temenni edilen şeyin öncelikle temin edilmesi gerektiğini belirtti. Çiçek, "Bunun da birinci yolu güçlü bir savunma sanayinden geliyor. Türkiye bakımından savunma sanayinin önemi büyük. Bu coğrafyayı ebedi vatan olarak tuttuğumuzdan beri ilk uzun barış dönemini cumhuriyet döneminde yaşadık. Cumhuriyetle uzun bir barış dönemi yaşamamıza rağmen, dünyada büyük huzurluklara sebep olan çok kritik bölgede varlığımızı sürdürüyoruz. O nedenle barış önemli ancak bizim bölgemiz için çok daha önemli." ifadelerini kullandı.

Barışı temin etmek için caydırıcı bir güce sahip olmak gerektiğinin altını çizen Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı: "Çocukların, kadınların, yaşlıların, tüm insanların katledildiği ve tüm dünyanın da barışı temenni etmekten başka gayret göstermediği bölgede savunma sanayi elbette ki bizim için önemlidir. Sulh için cenge hazır olmak gerek. Barışı temin etmek için caydırıcı bir güce ve ileri teknoloji kullanan bir Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ihtiyaç vardır."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.