"Barış sürecini izleme komisyonu" kuruldu



İHD Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan KESK İl Şube Başkanı Süleyman Beştaş, bazı sivil toplum kuruluşu ile beraber komisyon kurduklarını belirterek, "Barışın sağlanması için ellerimizden gelen her türlü çabayı harcayacağız.

Siirt'teki bütün görevlilerle görüşerek süreci takip edeceğimizi ve hangi taraftan gelirse gelsin, süreci baltalayacak, tutum ve davranışların karşısında olacağımızı söyleyeceğiz. Hassas davranılması gerektiği konusunda uyaracağız ve süreci takip ettiğimizi deklare edeceğiz" dedi.

İHD Şube Başkanı Vetha Aydın ise 1990'lı yıllarda yapılan geri çekilmede yaşanan sıkıntıların bir kez daha yaşanmaması için çok duyarlı olunmasını gerektiğini söyledi.

Barış Meclisi Sözcüsü Ekrem Bilek ise geri çekilmenin aralarında Siirt'in de bulunduğu 5 il üzerinden gerçekleşeceğini ve bu illerde izleme komisyonları kurulduğunu söyledi.

Herkesin bu süreçte dikkatli davranması gerektiğini ifade ederek, "Bazen bir sözün de silah gibi yıkıcı olabiliyor" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.