Bayram Gelmiş Neyime Garibem...

İlk anda yazmaktansa biraz beklemek istedim, İslami camia'da paketin refleksini izlemek gerekir diye düşündüm ve doğru'da yaptım diye düşünüyorum ilk anlar da karşı tarafa atılan ''Gol'' sevinçle karşılandıysa'da Camia'nın genel anlam da pakete bakışı ''bu muydu?'' oldu, sebebi ise çok açık ve net ''devrim yapıcağız...'' ''bu paket çığır açıçak...'' gibi hükümet söylemleri sofra da köfte bekleyen misafirin önüne kuru suğan koyup, buyur etmek ile arasın da ne fark var ? bakın size bir örnek verim bugün hali hazır da zaten Başörtüsü kamu'ya girmiş durumday dı buna mukabil Bem-bir-sen 12  milyon 300 bin  imza toplamıştı, bu paket değil bir zorunluluk aksediyo du ayrıca hali hazır da  ''andımız'' içinde bir kampanya başlatılmıştı elbetteki mevcut paket Türkiye Cumhuriyeti tarihinde büyük bir virajdır, amac elbette bunu manipüle etmek değil  Üzüm yemek'ten yanayız çünkü bizim duruşumuz en azından benim ve çevremdeki ''Müslümanların'' Ak Parti muhalifliği üzerinden parsa ve söylem üretmek değil.


Mesela böyle bir grup var bilindiği üzere, bu grup'un baktığı yerden ve baktıkları tondan bakmazsanız siz ''İSLAM''ı ve çağı anlamamış olursunuz,zamanın'da milli kokan her şeyi küfür saydıkları dönemi unutup milli devlet refleksiyle asıp keserler, tüm hünerleri hükümeti yanlışlıklarını deşifre etmek olduklarından, sadece hükümete yakınlık ve uzaklıkla islamcılığı degerlendirirler amanne biz bunlardan değiliz. bu yazı'da elbetteki bu söylemle yazılmadı ama şu hususu yüksek sesle söylemek bugün ki durum da müslümanların hakkı değilmi? 28 şubat davası mahkemeler de sürerken Ergenekon Davasın'da adalet ile şahlanan ''Ilımlı İslamcı Rejim'' 28 Şubat Davasın'da yerle yeskan olmuştur.



İdda şuydu: ''AKP'yi 28 şubat doğurdu'' pekala karşı çıktık, evvela nereye kadar ? bugün ki tahlıyeler ? 28 şubat tutukluları,o vakit haklılar mı ? Bu dedikleri gibi vefa borcu diyeti ise radikal kesimin gezi olayların'da Hükümete biatı, mevzuun kendine mahsus unsurları ile iç yüzden demetlenmesi ise de, bundan sonrası ne durum da olacak ? sorarım o zaman ''Büyük Doğu Gençliği yetiştiriceğiz..'' bahsi sadece bağırsak gürültüsümü ?  bugün aciliyet gerektiren bu cevapları almadıkça tutuklu bulanan bu kişilerin vebalı bu yazıdakı tüm kelımelerın ustune dir  ve fert fert Türkiye müslümanları'na. Bunun la ilgili en son Çorum ili Anadolu ögrenci birliği başkanı Savaş Hoştas kardeşimle görüşmüştüm, bayram'dan sonra açıklanıcak yargı paketın'de 28 şubat tutuklularının özgurluğe kavusturucak bir düzenlemenin geleceğinden bahsetti, ki kendısi  Ankara ile iletişim halindedir, umut dünyası bekliyoruz. Gezi olayların da omurgalı duruş sergıleyen ve kazanımların yanında yer alan Ak partı'ye hiç oy vermemış insanların da sabrı elbetteki bir sınırı vardır,bu sınır ise karşı tarafa verılen ''kapitilasyonların'' müslümanlara da verilnmesiydi yani


 

''ADALET''


Kürtler  anadili konusun da yetersizlik ten bahsedip paketi beğenmedi, Aleviler ise memnun değil,Suryaniler'in mallarının iadesi bir nevi kendi açılarından tatmin olabilir elbet,Müslimanlar ise 15 yıldır adalet bekliyor, CHP' ise yine anayasa mahkemesine gidiyor.
Kısacası bu bayram'da Müslimanların sırtın da bir veballe giriliyor, biraz daha beklemeli ve şartların olgunlaşmasını gözlemlemeliymişiz,daha öncesinde söylenen ''düzenleme yapılıyor...'' söylemleri ise tekerleme'de kaldı; '' Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi ? ''



Yargı paketi açıklanıcak-mış umut dünyası, selam ve dua ile...


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.