Parti Teşkilatlanmasın'da İslamcılık

Gıravatınızı takıp salonlar'da sinevizyonlar izleye bilir, protokoller'de en önde görüne bilirsiniz, Yerel yönetimler'de ''yer'' edinmek için söylem geliştirebilir, Anayasa çalışmaları için cafe'lerde fiyonkunuzu gevşetip nara'da atabilirsiniz,hatta Kırmızı türban'lı ''entel'' sevgilileriniz'le Kerli-ferli bürokratların masalarında elma suyu içebilir, milletvekilleriyle fotoraf çektirip, onuda sosyal medya'da profilinize atıp onlarca kıskançlığa maruz'da kalbilirsiniz, ama hiçbir zaman ''Müslüman Gençlik'' olamazsınız çünkü,  Devrim sözü duyduğunuz'da yüz kıvırmalarınız ve teşkilatlarınız'da daha fazla yükselip milletvekili hülyalarınıza takıldığı anda  Tunus, Mısır, Libya, Yemen devrimlerine yabancılığınız sayesin de ''devrimcilik'' sol'un hakimiyeti altında inim inim inlerken, ve menşeii küba sokaklarına bırakan İslamcılar arasında  ''söylemi dahi günah'' meziyetine sıkıştırılmış bir olgu durumuna düşerken Ak Parti'nin “bölgesel entegrasyon” söylemleri tabandan çarpıp geri döndükçe İslami parti gençlik kollarının amaç ve niteliğini sorgulayalım ?


Mesela; Haziran ayının Altıncı günü, saat gece: 03:00 yer; Atatürk Havaalanı, Gezi olaylarının Altıncı  günü ülke karışıklılık'la boğuşuyor 8.163 sivil ve  900 polis yaralı ve 3 sivil ölü, 1 polis şehit edilmiş,Başbakan Güney Afrika gezisinden geliyor, ve AKP gençliğinin ilk boy gösterdiği alan olma sebebiyle önemli, tahlil ediyorum sonuç  ''fiyasko'' çünkü sokak Ne salonlara, ne de protokol'de yer almaya benziyor,bağlı bulundukları siyasi parti'nin genel başkanı'na bile yanlış sloganlar'la destek veriliyor ''Tayyip Şaşırma,Sabrımızı Taşırma''  Ulvi Davaları teşkilatta yükselmek olan, Radikal islamcılık'la mücadele söylemlerini parlatıp laik kesime el sallayan jakobenler Türkiye islamcılığını elinde tutmuş, hatta sahiplenmiş sanıyorlar,bunun en kötü belirtisi'de islam fıkıhına uymaya çalışan gencin Ilımlı islamcı rejimin hakimiyetine ilgi duyup geliştireceği aksiyon ve fikri eylemleri törpileyip sandıktan ''şeri düzen'' çıkarma umudu!





Bakın Ak Parti gençlik Kollarının bugün  1,5 milyon üyesi bulunuyor. Dünya’nın en büyük gençlik yapılanması, Türkiye elbette karşı konulamaz şekilde batı güdümünden çıkıyor, bu bugün AK PARTİ'nin elinde gerçekleşti. Yukarda Örneğini verdiğim Gezi parkı eylemleri islami gençliğe'de turnusol oldu, Parti gençliğiyle yeni nesil yetiştirmek hatta ileri gidim arta kalan eski Türkiye tortularını tasviye etmek mümkün değildir, Sayın başbakan Tayyip Erdogan' nin ''elinde kuran icinde iman''  diye betimledigi genclik yeni Türkiye'de hangi rolü oynaya bilir? Cafe'lerde nargile dumanı altın'da devlet sohbetleri, Taksim Komünü'nü memleket sokakların'da nereye atabilir? bir yerlere torpil bulmak umudu ile gençlerin düştüğü Parti  bataklığı, islami konularda  politikacı mantığı  sürüsüne uyup kazlıçeşme ovasına'mı gençlik kitlesini hapseder?




Başbakanın her konuşmasını coşkuyla karşılayan parti gençliği aslında bu konuşmalardan ne  kadar anlıyor? Örneğin başbakan sıkça Akif’ten Necip Fazıl'dan bahsediyor, Asım’ın neslinden bahsediyor. AK Parti Gençliği biliyorlar mı Necip Fazıl kim? Üstad Necip Fazıl’ın “Çile”sini, “idelocya”sını, “Gençliğe Hitabe”sini, Öyle üstün körü okumak da değil hani ince eleyip sık dokuyarak, kendi çağının konjektürün de  tartarak okumuş mudurlar?




Cevabı gayet açık koca bir hiçlik, Hükümet kendi güdümündeki gençliğin Televizyon dizisi tadındaki hassasiyetin'den müzderip ki eylül ayında'ki konuşmasında; ''Unutmayın sevgili gençler, Işık, Doğu'dan yükselir. Sizler, büyük bir ecdadın mirasçılarısınız.Siz, her biriniz birer Necip Fazıl olacaksınız, fikriniz, birikiminiz, tavrınız, edanızla, hak uğuruna dava uğruna sabrınız ve sebatınızla birer Necip Fazıl olacaksınız. İşte o zaman üstat Necip Fazıl'ın da vasiyetini yerine getirmiş olacaksınız'' demiştir. Mesela eçık ve nettir, bölgenin altı üstüne gelirken siyaset yapmaya çalışmak,şecaat arz edilcek yerde kuzuluk yapmaktır. Böyle ortamlarda İslâmi hassasiyetlerini her an koruyabilir mi?  bu sorulara olumlu cevap veremiyorken nasıl güvenilir bu Parti gençliğine?  teşkilatçılığı, bu gençlerin kendilerine bir bakması ve eksiklerini gidermesi lazım.


Bak kardeşim sana hitap edeceğim, Bu yaşadığımız Topraklarda sosyalisti'de islamcısı'da şu'cu bu'cu da  doğruyu gören insanlar sisteme hep karşı dururlar hiç kimsenin kimseye destek  verme gibi bir düşüncesi yoktur,  ama sistemin çarkın'da dönmek sistem tarafından zulüm gören Müslüman vebali altına girmeye yeter, o yüzdendir ki;



Tunus'lu Buazizi devrim şehidi olabilir, Esma'nın kanı mübarek olabilir, Gazzede'ki kassam tugayın' da gencecik Ahmet israil komandolarınca şehid edilebilir, myanmar'da Suriye'de insanlar açlıktan'da ölebilir, sende iyi bir enternektüel olabilirsin,  ilerde belki millet vekili, lakin islam anatomisin'de bir uzuv olmayı beceremezsin, seçim zamanı pankart asmaktan başka..
 

 

sela ve dua ile..

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.