33 Müslüman yeniden cezaevine giriyor

   28 Şubat'ın uygulayıcıları teker teker cezaevlerinden çıkarılırken,Aralarında kamuoyunca bilinen Yakup Köse’nin de bulunduğu müslümanlar, 28 Şubat’ın gölgesi altındaki yargı tarafından ağır cezalara çarptırıldı..Yakup Köse ve arkadaşları toplam 236 yıl ceza aldı.

Noel Baba Operasyonu adı ile  33 İBDA bağlısının kaldığı Bandırma Özel Tip Cezaevine 5-7 Ocak 2000 tarihinde 28 Şubat döneminin adalet bakanı olan  Hikmet Sami Türk’ün talimatıyla Jandarma tarafından düzenlenen operasyon neticesinde1 mahkum şehid edilmiş onlarca müslüman tutuklu'da ağır yaralanmıştı..

    Bugün ceza alan , Yakup Köse ve Tayyar Tercan'ın beraber söyledikleri ezgi:


 Geçtiğimiz günlerde ise ,1999'da Bandırma Cezaevi'ne yapılan 'Noel Baba Operasyonu'yla ilgili başka bir detay daha ortaya çıkmış ve  33 kişinin 'askere karşı isyan' ve 'yangın çıkarma' iddiasıyla yargılandığı olayda, operasyon yöneticisi olan komutanın, Balyoz davası kapsamında 18 yıl hapis cezası alan Korgeneral Korcan Polatsu olduğu ortaya çıkmıştı..

 Buna rağmen 28 Şubat uygulayıcılarının hiç birine ceza dahi vermeyen yargı,33 Müslüman'a ağır cezalar verdi..Müslümanlara yönelik uygulanan bu kararın, Hayata Dönüş Operasyonları kapsamında yargılanan hiç bir solcu mahkuma uygulanmaması da büyük çelişki olarak görülüyor..

 Gazeteci ve Yazar Yakup Köse ve 32 arkadaşına verilen bu ceza,28 Şubatın tüm uygulamalarının hala yürürlükte olduğununda adeta kanıtı..Köse,facebook hesabından yaptığı açıklama'da;
"  Mahkeme kararı ne olursa olsun başımız dik kefenlerimiz üstümüzde olacak. Ya Rabbi zalimlerin oyununu boz.Bizlerede her daim dik durmayı nasip eyle..."
  diyerek kararın onaylandığını duyurdu..

33 Müslüman , 28 şubat uygulamaları neticesinde 7 ila 10 sene daha cezaevinde yatacak...Noel Baba operasyonu ismi ile bilinen dava 12 yıldır devam ediyordu..

Anadolu Haber Günlüğü

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.