Altan Tan'dan Erdoğan'a:Salih Mirzabeyoğlunu Yeniden Yargıla!

İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursî, Seyit Rıza ve Menderes gibi isimlerin yeniden yargılanmasını isteyen Tan, "Bunları yeniden yargılamadan, darbecilere yeniden yargı önü açarsan sen de darbecilerin geldiği yere gidersin." diye konuştu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ergenekon ve Balyoz davasının yeniden görülmesi tartışmaları konusunda şunları söyledi:

"Sen, İlker Başbuğ ve diğer Ergenekon sanıklarını yeniden yargılamadan önce Cumhurbaşkanı'nın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yıllarca arkadaşlık ettiği Salih Mirzabeyoğlu'nu yeniden yargıla. 28 Şubat mağdurlarını yeniden yargıla.

 Bütün elinden yetkileri, mevkileri, makamları alınan mağdur olanların haklarının iadesiyle ilgili yeniden bir yargı süreci başlat. Onun için eğer yeniden yargılama yapılacaksa, bana göre de yeniden yargılama yapılması lazım, birinci yeniden yargılama İstiklal Mahkemeleri'nden başlayacaktır.

İskifli Atıf Hoca'dan Şeyh Said Efendi'den, Bediüzzaman Said Nursî Kürdi'den, Seyit Rıza'dan, Menderes'ten günümüze kadar ne kadar rejim mağduru varsa ölenleri gıyabında bir daha yargılayacaksın ve iade-i itibar edilecek.

Aynı şekilde özür dilenecek. Şu an cezaevinde yatan Müslüman, mağdur İslamcılar ve Kürtleri de yeniden yargılayacaksın. Bunları yeniden yargılamadan, darbecilere yeniden yargı önü açarsan sen de darbecilerin geldiği yere gidersin." 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.