Ayet-i Kerimeye bile Tahammülleri yok!

Kadıköy'de bir camii'de yer alan Ayet-i Kerime'ye yönelik sosyal medya üzerinden Ayetin kaldırılması için kampanya başlatıp Müftü'ye baskı yapan Haçlı-Noel Lobisi amacına ulaştı..Ayet Camii'den kaldırılıyor.Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutladığı 25 Aralık gecesinde, Kadıköy’deki Sultan 3. Mustafa İskele Camisi’nin elektronik panosunda yer alan “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dostedinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” ayetinin asılması,  bazı  aşırı laik ve misyonerler tarafından sosyal medya'da adeta linç edildi.Söz konusu ayetin elektronik panoya yazılmasının Noel gecesine denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyleyen Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk ise, baskılara dayanamayarak, panodaki ayetin değiştirileceğini söyledi..




Kuran'daki Maide Suresi’nin 51. ayetinin yansıtıldığı panoda, “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” ifadesine yer verilmişti...

Elektronik panonun bazı aşırı laik ve din düşmanı kesimlerce çekilen fotoğrafının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından, söz konusu ayete sosyal meyda ve bazı basın yayın kuruluşlarında Noel Bayramı’nın kutlandığı gece kasten yer verildiği yorumları yapılıyor..

 Türkiye gibi çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede,Hıristiyanların bile her türlü özgürlüğü sağlanmışken,ve hatta bizim kültürümüzde yeri olmayan kapitalizmin dayattığı Noel kutlamalarının özgürce yapıldığı Türkiye'de, Müslümanların  en kutsal değeri olan Kuran-ı Kerimde ki ayet-i Kerimeye tahammül edemeyen bir zihniyetin, Camilere müdahale etmesi oldukça düşündürücü bulunuyor..

Andolu Haber Günlüğü    

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.