Beddualara Karşı Fatih Camii'nde Dualar Edildi


  Çeşitli coğrafyalardan gelen misafirlerin konuşmalarında “Türkiye” vurgusu öne çıkarken Patanili muhacirin konuşmasında “Türkiye’yi ağabey olarak gördüklerini” söylemesi dikkat çekti.

Bugün Fatih Camii’nde İslâm coğrafyası için toplanan camii cemaati ve çeşitli STK’lar ‘beddualara karşı dua’ etti. Suriye’den Patani’den Mısır’dan muhacirlerin de katıldığı eylemde ülkelerinden selam ve havadisler getirdi.
14 yaşında “idam” cezası alarak girdiği cezaevine tartışmalı şekilde ceza verilerek dönecek olan gazeteci Yakup Köse’nin de konuşma yaptığı eylemde dinleyiciler Yakup Köse’nin yaptığı dualara amin dedi.


Yakup Köse ceza dosyalarının 17 Aralık Yargı-Polis cuntasının darbe girişimiyle bağlantılı olarak raflardan indirildiğini ve hızla cezalar yağdığını, kendisiyle birlikte 33 müslümana yüzlerce yıllık cezalar yağdırıldığını söyledi. ‘Biri’lerinin beddualarında “evlerine ateş düşsün” diyerek kendilerinin evlerine ateş düşürüldüğünü söyleyen Yakup Köse 14 yaşında giydiğim bu kefeni 28 Şubat’ta çıkarmadım bugünde çıkarmaya hiç niyetim yok diyerek “İstiklal Savaşı”‘nın gönüllü fedaisi olduğunu ve Başbakan Reccep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan darbe girişimlerine karşı Başbakan’ın yanında olduğunu belirtti.

Yakup Köse’den sonra konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım Mavi Marmara Gemisi’nde dünyanın gözü önünde İsrail’in saldırarak şehid ettiği Furkan Doğan için açtıkları davayı “İsrail yargılanamaz” gerekçesiyle düşüren mahkeme heyetiyle Yakup Köse ve arkadaşlarına ceza yağdıran zihniyetin aynı odakların ürünü olduğunu belirtti. Bülent Yıldırım’da kefenlerini çıkarmayacalarını ve gerekirse “kefen giydireceklerini” iddia etti. Bülent Yıldırım gerekirse sokaklara çıkarak meşru haklarını koruyacaklarını söyledi. Vakıflarına derneklerine fezleke hazırlanmak istendiğini, kendilerini terör örgütüymüş gibi yargılamak isteyenlerin varolduğunu söyleyen Bülent Yıldırım eğer öyle bir şey yapılırsa bedelinin çok ağır ödetileceğini söyledi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, , "Türkiye'de ilk defa uluslararası darbe girişimi bu kadar açıktan görüldü" dedi.
İsrail ve Amerika ile işbirliği yapanların bir gün yargılanacağını ifade eden Bülent Yıldırım, şunları söyledi: “Yargıya hakaret edilmez diyen uşaklar, yargının içindeki korkaklar, size sesleniyorum. Ne kadar Müslümanlar varsa önünüze dosyası gelince onama verdiniz. Kayseri’de bir tane hakim kalkıyor İsrail yargılanmaz diyor. Hepsi birbirine bağlantılı. Camiye gelip alınlarını secdeye koyuyorlar. Sonra karşımıza geçip diyorlar ki, Yakup Köse’yi yargılar, hapse atarız ama Furkan Doğan’ı açık denizde şehit eden İsrail’i yargılayamayız. Bizi kızdırırsanız, biz de size kefen giydirmeye karar verirsek o zaman siz düşünün. İsrail yandaşları, bizi gözetliyorsunuz biz de sizi gözetliyoruz. Bunu hiç unutmayın”.

Programın konuşmacısı Gazeteci Adem Özköse İHH, Recep Tayyip Erdoğan ve Yakup Köse ile arkadaşlarına Amerikan-İsrail odaklı bir oyun oynandığını söylediği program daha sonra “beddualara karşı dua” şeklinde oldukça anlamlı bir merasim ile son buldu.

Yapılan dua da Din-i İslamiyye’ye hizmet edenlerin evlerine ateş değil bereket gelmesi niyaz edildi.

 


B

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.