Biltaci: Son nefesime kadar direneceğim

Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, Facebook`taki resmi sayfasında yayınladığı mesajda "son nefesine kadar direneceğini" belirtti.

Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, sosyal paylaşım sitesi Facebook`taki resmi sayfasında yayınladığı mesajda, "Darbeci hükümet ve İçişleri Bakanlığı şahsıma yönelik yürüttükleri intikam ve negatif ayrımcılıktan vazgeçene kadar ve zulme karşı çıkıp, hakkımı ve halkın hakkını savunup Rabbimin huzuruna şehit olarak varana kadar açlık grevi yapmaya devam edeceğim. Son nefesime kadar direneceğim. Rejime şunu söylüyorum `siz zalimsiniz`. Kızımı ve yüzlerce kişiyi şehit eden eli kanlı askeri darbe yönetimine boyun eğmeyeceğim" ifadelerini kullandı. 



Biltaci, cumartesi günleri hakkı olmasına rağmen kendisinin ziyaret edilmesine izin verilmemesi ve nefes alıp verebilmek için kapının altına eğilmek zorunda kaldığı tek kişilik hücreye konulması nedeniyle açlık grevine başladığını kaydetti.

Mısır`daki Tora Hapishanesi`nde, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Şatır ile HAP Genel Sekreteri Biltaci`nin de aralarında bulunduğu 463 kişi pazartesi günü açlık grevine başlamıştı.

Mısır`da darbe karşıtı direnişin odağındaki Rabiatu`l Adeviyye Meydanı`na yönelik 14 Ağustos`taki kanlı müdahale sırasında kızı Esma`yı kaybeden Muhammed Biltaci, darbe karşıtlarına yönelik operasyonlar çerçevesinde 29 Ağustos`ta gözaltına alınmıştı. Biltaci, halihazırda Tora Cezaevi`nin yüksek güvenlikli "Akreb" adlı bölümünde tutuluyor.    

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.