Bu mahalleye Noel Baba giremez

İstanbul’un Şirinevler Mahallesi’ne Muhtarlar Derneği tarafından asılan ve “Bu yıl Noel Baba Şirinevler’e gelmeyecek’ şeklinde ifadeler içeren pankart, mahalle sakinlerinin ilgisini çekiyor..

Şirinevler Mahallesi Muhtarı ve İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Galip Karayiğit imzasıyla ve “Şirinevler Mahallesi’ne duyuru’ başlığıyla yayımlanan pankartta, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da örfümüzle, kültürümüzle hiçbir alakası olmayan Noel Baba, Şirinevler’e gelmeyecektir.




 Evlerimize yine Dede Korkut gelecek, çocuklarımıza dünyaya zevk ve sefa sürmeye gelmediklerini, yeryüzüne adalet dağıtmaya geldiklerini öğretecektir” ifadelerine yer verildi.

   Pankart Şirinevler sakinleri tarafından ilgi ile karşılanırken, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.  Şirinevler Muhtarı Karayiğit, Noel Baba’nın Türk örfü ve kültürüyle alakası olmadığını söyledi.yapan Karayiğit açıklamasında “İhtiyacımız olan en önemli şey adalet. Dede Korkut, “Çocuklarımıza adaleti, doğruluğu öğretmek için ben geleceğim” dedi. Bu yüzden mahallemize bu sene Noel Baba değil Dede Korkut gelecek.” ifadelerine yer verdi.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.