El Nusra lideri: Tekfir üslubuna karşıyız


El-Nusra lideri Ebu Muhammed El-Cevlani, birey ve toplumların acımasızca kafir ilan edilmesine karşı olduklarını belirtti.Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı muhalif saflarda savaşan El-Nusra Cephesi'nin komutanı Ebu Muhammed El-Cevlani El Cezire Televizyonu'na çarpıcı açıklamalar yaptı.
Ilımlı bir çıkış ortaya koyan El-Nusra lideri Cevlani, kendilerine itham edilen 'tekfirci' etiketinden şikayet ederek, Müslümanların kafir ilan edilmesinde aşırıya kaçanlara karşı olduklarını söyledi.
 

TÜRKİYE VE MISIR MÜSLÜMAN ÜLKELER
Suriye'de Esed rejiminin düşmesi için savaştıklarını söyleyen El Nusra lideri, bazı kesimlerin Türkiye ve Mısır'daki birey ve cemaatleri cüretkar bir şekilde tekfir edebildiğini söyleyerek, Mısır ve Türkiye'nin neredeyse tamamının Müslüman olduğunu belirtti.
Kur'an ve Sünnet'ten bir delil ve ilim olmaksızın kişi ve grupların kafir ilan edildiğini söyleyen Cevlani, Suriye toplumunun da büyük çoğunluğunun Müslümanlardan oluştuğunu kaydetti.
 
ÜLKE YÖNETİMİNİ AMAÇLAMIYORUZ
Yaklaşık 2 yıldır muhalif saflarda savaşan El Nusra Cephesi'nin Suriye'de yönetimi amaçlamadığını belirten Cevlani, 'Biz ülkede iktidarı ele geçirmek için değil, zalim rejimin düşmesi için mücadele ediyoruz. Eğer rejim düşerde Suriye özgürlüğüne kavuşursa, İslami topluluklar, alimler, akil insanlar ve aydınlar bir araya gelir, Suriye iktidarının nasıl şekilleneceği konusunda Allah'ın hükümlerini göze alarak çeşitli kararlar alır. Bizim amacımız bu' dedi.
Kaynak : Haber 7 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.