Halep’te 9 Günde 512 Kişi Öldü (VİDEO)

Yalnızca Halep'te rejim birliklerinin düzenlediği varil bombalı saldırılarda son 9 günde 512 Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetti. Ölenler arasında çok sayıda çocuk var.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) yayınladığı rapora göre hava kuvvetlerine bağlı helikopterlerin Halep ve çevresindeki beldelere yönelik düzenlediği "varil bombalı" saldırılarda, 9 günde aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da olduğu 512 kişi hayatını kaybetti.

Soğuk nedeniyle Suriyelilerin evlerinde kalmak zorunda kalmaları varil bombalı saldırılarda ölü sayısının çok olmasının en önemli sebebi.

Halep'i hedef alan saldırılan diplomatik boyutuna dikkat çeken SMDK üyesi Semir Neşşar, AA’ya yaptığı açıklamada Beşşar Esed yönetiminin halkta, Cenevre-2 Konferansı'nın gerçekleşmesi halinde saldırıların ve vahşi katliamların sonlanacağı izlenimi vermeye çalıştığını söyledi. Neşşar, Esed yönetiminin Halep'e düzenlediği saldırıların hedefinin yalnızca kentte yıkım yaratmak olmadığını belirterek, aynı zamanda halka baskı yapmak ve devrimcilerin motivasyonunu kırmak olduğunu kaydetti.

SMDK üyesi Neşşar, Esed'in muhaliflerin ele geçirdiği bölgelerde kontrolü olmasa bile halka zarar vermeye muktedir olduğu mesajını vermek istediğini de dile getirdi.






Bu h

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.