Kış Geldi Suriye'de Çocuklar Donarak Ölüyor

Saldırıların yoğun olarak sürdüğü Suriye'nin iç kesimlerinden kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurdukları derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi veren halk, kış mevsiminin kendini iyice hissettirmesi ile çok daha zor günler yaşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye basın masasından Burak Karacaoğlu’nun bildirdiğine göre Türkiye sınırına yakın yerlere kurulan 23 çadırkentte yaklaşık 200 bin Suriyeli yaşıyor. Çetin kış şartlarının yaşandığı şu günlerde sığınmacı kamplarında yaşayan yaklaşık 50 bin çocuk ise donma tehlikesiyle karşı karşıya.




İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Koordine Merkezi ekiplerinin yaptığı incelemelerde ise “kar yağışının şiddetlenerek devam ettiği, çadırların ise birçok Suriyeliyi ısıtmaya yetmediği, yeni doğan bebeklerin ve küçük çocukların donma riski altında olduğu” tespit edildi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Suriye’nin birçok bölgesinde 10’dan fazla çocuk donarak hayatını kaybetti. Kış mevsiminin daha yeni başladığı göz önüne alındığında ise aşırı soğuk hava nedeni ile özellikle çocuk ölümlerinin devam edeceği öngörülüyor.

Atme kampında 2 çocuk donarak öldü

İHH ekiplerinin İdlib kentine bağlı Atme kasabasına yaptığı yardımlar sırasında biri 6 aylık diğer 2 yaşında olan Suriyeli iki çocuğun soğuk hava şartları nedeniyle yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
Karacaoğlu, ölen çocukların Atme'de toprağa verildiğini belirtirken kampta kalanların durumlarının içler acısı olduğunu ifade etti.
Karacaoğlu, "Kampta yaklaşık 30 bin Suriyeli var ve soğuk hava en çok çocukları etkiliyor. O nedenle kamptaki Suriyeliler için yardım toplanarak bir an evvel onlara ulaştırılmalı" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.