Yeni Cephe: Gülenizm

Cemaat islami camii'da keskin bir totemdir. Bu öyle bir yapıdır'ki yazılıp tartışılması dahi imkansız kemalizm gibi yozlaşmış ve sorgulanması gereken fersüde haline gelmiştir. Ben bugüne kadar yazılanları analiz edip iktidar savaşı devam ederken cemaatin gençlik tabanın'dan ve küresel etkilerin'den bahsetmek istiyorum ve Gülen'nin amacından ki bu boyutunu bugüne kadar kimse yazmadı. Bir hafta önce kalemi elime aldığım'da aynı tip yazı yazcağım'dan bugüne kadar beklemeyi ve iyice araştırmayı uygun gördüm,bilindiği üzere gençliğin için'den mutfak'tan size cemaat-Akp
kavgasını anlatmak istiyorum.

Kavga'nın sebebi'nin dersane olamdığın'dan mutabık olduğumuzu umarak, cemaatin sözcülerin'den Emre Uslu'nun kavga'ya sebebiyet veren 3 maddesini hatırlayıp bu maddelerle büyük resme bakalım. Emre Uslu Today's Zaman'da hükümet ile olan savaşın birinci nedeni'nin AB ile kötü giden ilişkiler, ikinci sinin Kürt sorunu, üçüncüsünün'de hükümetin İsrail ile olan savaşı olduğunu söyledi.
Gülen cemaatini 2009 Nisan nın'da ''irtaca ile mücadele planı'' kapsamın da Ak Parti ile entegre edip islam'a darbe vurmak istenen zihniyet cemaatin siyasete sokmak istiyor diye nara atan ağabey'ler bugünkü tartışmalar da karşı tarafa verdikleri bu açığı gün geldiğin'de acaba nasıl toparlıcak ? 10 şubat 1998 günü Fettullah Gülen'nin Zaman gazetesin'de de yayınlanan Papa 2.jean poul' gönderdiği mektup'ta ''...Papa 6. Paul tarafın'dan başlatılan ve devam etmekte olan dinler arası diyelog...'' sözleri Fetullah gülen'nin bir Hristiyan projesi için'de olduğunu ispatlamaz mı ? Bugün'kü kavga'nın sebebi Hakan Fidan olayına kadar uzanıyorsa şunu açıkça söyleye biliriz, bugün gülen hareketi Türkiye'de dönüşüm için adım atmış durum'da aslında bu bir sürecin başlangıcı, Gezi olayların'da da görüldüğü üzere Başbakan ABD tarafın'dan gözden çıkarılmış durum'da, Devletin her kanalına sızmayı başarmış gülen cemaati sızma hareketini tamamlayıp hedeflerine doğru ilk adımı atıyorlar, bugün dersane yarın özel okul bahane hiç farketmez, 28 Şubat dönemin'de Fetullah Gülen'nin Karadayı'ya yazdığı mektup'u Akit gazetesi Perşembe günü yayınladı Mektup'ta gülen cunta'ya biat eden sözlerinin ardın'dan eğer gerekirse okulların milli eğitime devrin'den bahsediyor, bu duruşu o zaman sergileyen sayın Gülen bugün dersanelerin bahane olduğunu kendi kanıtlamış durumdadır.

Bakın 13 Mart 1998'de Akşam gazetesine verdiği demeç'te Gülen: '' Çıkıp açıkça sana ihtiyaç yok desinler,o işi planlayanlara beddua bile etmem. Çeker giderim bu ülkeden,bu ülkede yeterki kavga olmasın...'' derken Hakan Fidan olayın'da Başbakan evinde hasta yatarken başlattığı devleti ele geçirme operasyonu'nu ve şimdi verdiği kavgayı nasıl yorumlucaz ? Bugün hangi konjektür değişti'de kavga pozisyonu doğdu? dediğim gibi bu sürecin başlangıcı sızma hareketi başarıyla sona ulaştı sıra ikinci plan olan devlet hakimiyetin'de.

Gülen hareketi'nin referandum'da aldığı tavrı eleştiren Kemalist ve Aydınlık grubu cemaati siyasete girmeyle suçluyordu. o dönem Amerika'dan gelen mesajlar biz siyaset'le işimiz olmaz biz dini bir hareketiz derken bugün siyaset nedeniyle tüm devlet dairelerin'deki cemaat mensubu insanları geri çekmek için talimat veriyor, ve buna sadece 33 kişi uyuyor.

Mesele burda diyebiliriz, Cemaatin lise dönemin'den beri ''pençe'' attığı çocuk Üniversite dönemin'de sahiplenilen yurtlar hizmet evleri eksenin'de minnet borcu bırakılıp aylık bin tl ye kamboçya'ya Afrıkaya ''Türk okulu'' yalanı ile gönderilip bakın ne için hizmet veriyor!
''Amerikalılar istemezlerse kimseye dünyanın değişik yerlerinden hiçbir is yaptırmazlar. simdi bazı gönüllü kuruluşlar dünya ile entegrasyon adına gidip dünyanın değişik yerlerinde okullar açıyorlarsa, bu itibarla, mesela Amerika ile çatıştığınız sürece bu projelerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaz." (s.8- N.Sevindi- F.Gülen ile New York Sohbeti)

Bu okullar ABD-Türkiye işbirliğinde, ABD’nin adım atmak istediği ya da kesin yerleşmek istediği yerlerde “öncü karakol” olarak görev yapmaktadır. Eğitim dilleri “İngilizce”dir. Türkçe ”seçmeli dil” olduğu halde, “bu okullar yolu ile Türk kültürü yayılıyor” yalanı söylenmektedir. isteyen gidip MEB arşivlerin'de de araştırıla bilir.

Bu bağlam'da Sakarya Üniversite'si yurdun'da bir hanım hoca ile görüştüm, kendisi hergün akşam 20:00 dan sonra yurtta kalan öğrencilere twit attırılması için talimat geçildiğini sölüyor, İstanbul Gaziosmanpaşa Fem dersane'sinde okuyan bir kardeşimle istişare ediyoruz! Serdar kardeşim diyor; '' sırf bizim sınıftan ödenen dersane'ye ücret 352 bin tl neden dersaneler kapansın isterler ki ?'' Aynı günün akşamı İstanbul Üsküdar'da bir bayan'la görüşüyorum Büyük operasyon başlatıldı diyor. Fettulah gülen bu zaman'a kadar neden Türkiye'ye dönmedi diyor ?

Ve tabanla görüşüyorum, ben twit atmıyorum diyor, yanlış yapıldığını sölüyorlar, yapılan yanlışlıklardan cesaretlice bahsediyorlar,size şu realiteyi açıkça verebilirim 2 hafta boyunca yaptığım tüm istişareler refarandum sırasın'da MHP nin yaşadığı kaderi Cemaatin yaşayacağını açıkça gözler önüne seriyor, tabana hükmedemeyen hiçbir hareketin istikbali parlak değildir. İşte bu kavga'yı bu yüzden cemaat kaybedicektir.

Taban'dan bahsetmişken şunu'da ekleyelim, bugün ''Nemelazımcı'' müslüman gençlik varsa cemaat'in ''çiçek böcek'' politikası üzerin'den ayyuka çıkmıştır, çok açık hiç çekinmeden yazabilirim ki bonesiz dar yaka ''Türbancı'' larının menşe'i gülen hareketidir!

Toparlarsak; Gülen Hareketi'ni bu toplum hiçbir zaman ikinci ve ayrımcı görmemişti, çocuklarını emanet ettikleri bir kurum olmuştu şimdi o çocuklar büyüdü ve devlet'in en önemli kademelerine girmeyi başardı, ve başarıları sayesin'de Ülkeyi 90 yıldır inim inim inleten kemalizm'min belini ''radikal'' saydıkları müslümanlar'la beraber kırmayı başardılar. Ve ikinci plan olan iktidara doğru yürüyorlar, Bugün ABD, İran ve Hizbullah ile görüşüp BOP projesinin yerine daha kapsamlı Şii güdümlü bir proje oluşturuken Türkiye ayağını ''Kendi çocuklarına'' vermeye çalışması ile oluşan bir ''dersane kavgası'' izliyoruz.

Sonuçu çok tehlikeli olsa'da size şunu açıkça söleye bilrim kazanan Akp hükümeti olucak, ve bizim müslümanca refleksimiz Gezi olayların'da olduğu üzere Akp üzerin'den şekillenicek. Bu iktidar yanlılığı değil, bir duruş pozisyonu olucak. Ve taban'nın ''Hoca efendi diyorsa bir bildiği vardır...'' ezberin'den yavaş yavaş çıkması ile kavga'nın galibi belirlenicek.

Bu arada'da yakşalan yerel seçimler'de cemaatin oylarının gideceği yere iyi bakın derim, ABD'nin Akp'yi gözden çıkarması ve Chp'nin ABD ziyareti üstte'de belirttiğim üzere yeni BOP projesin'de kafanız'daki parçaları birleştirmeye yardımcı olabilir. Ve başlatılan operasyo'nun büyük amacı Fransız Menşe'li İran Şii devrimi'nin bir benzeri gibi Humeyni'nin Tahran'a gelişi ülke yönetimini devralmasıyla eş değer, bir Pensilvanya-İstanbul seferli THY Boing 727 uçağın'dan sayın Gülen'nin iniş yaptığı sırada devleti tüm yapılarıyla cemaate teslim olma hayali.

Her zamankin'den daha dikkatli olmamız lazım Kemalizm henüz ölmedi ve can havliyle son bir hamlesini yapabilir. Gardımızı almışken açık çağrımdır! Kemalizmin ardın'dan yeni cephe Gülenizm'dir. Bir avuç cennete susayan, dik duran müslümanlara hayırlı olsun.
Selam ve Dua ile...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.