2013'de Dünya Barışına En Büyük Tehdit: ABD

68 farklı ülkede yapılan anket sonucu ABD; dünya barışına en önemli tehdit olarak seçildi.2013 yılının son günlerinde Worldwide Independent Network ve Gallup adlı Amerika merkezli kurumlar tarafından 68 farklı ülkede yapılan anket sonucu ABD; dünya barışına en önemli tehdit olarak seçildi.

Anket sonuçların açıklanırken dünyanın küresel jandarması ABD'nin düşmanlarının artmış durumda olduğu belirtildi.

Ankete katılan kişilere: "Sizce dünya barışına en büyük tehdit nedir?" sorusu soruldu.
Verilen cevapların %24'ü ABD oldu. ABD toplam cevapların içerisinde en fazla verilen cevap olarak 1. sırada yer aldı.

Cevapların %8'ini alan Pakistan ikinci olurken %'6 ile Çin üçüncü oldu. Afganistan, İran, İsrail ve Kuzey Kore oyların yüzde 5 ile dördüncü sırada yer aldılar.

Fas, Lübnan ve Irak’taki katılımcılar dünya barışına bir numaralı tehlike olarak İsrail'i seçti.
ABD'nin dünya barışı için en büyük tehdit olduğunu söyleyen ülkelerin başında Orta Doğu ve Kuzey Afrika bulunan ülkeler yer alıyor. Bu bölgelerde ABD'yi kendilerine bir düşman olarak gören insanlar çoğunlukta.

Ankete katılanların %13'ü ABD'nin uluslararası sistemi bozduğunu düşünüyor. Bu cevabı verenlerin arasında çok sayıda ABD'li katılımcı da bulunuyor. 

Latin Amerika ülkelerinden Peru, Brezilya ve Arjantin'deki tüm katılımcılar en tehlikeli ülke olarak ABD'yi seçmeleri dikkat çekiyor. Amerika'nın komşusu olan bu ülkelin verdiği cevap yapılan anketteki önemli noktalardan bir tanesi.

Anket katılımcılarına sorulan bir diğer sor: " Dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşamak için hiçbir engel olmasaydı, hangi ülkede yaşamak isterdin?".

 Bu soruya cevap verenlerin %9'u Amerika dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.