İslamcıların Askeri Başarıları, Washington’u Alarma Geçirdi

Almanya'dan yayın yapan bernerzeitung portalında yer alan haber'e göre, ABD, acilen Bağdat hükümetine silah göndermeli. Bu gelişmeler ABD dış politikasının büyük derecede iflas ettiğini gösteriyor..Irak kargaşaya doğru gidiyor; aşiretlere mensup savaşçılar, Ramadi şehrini kontrol ediyorlar.

Hükümet saldırıya geçecek;

Üst düzey komutanlardan Korgeneral Raşit Fleih, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada; askeri operasyonların, hükümete yakın Sünni aşiretler önderliğinde Falluce ve Ramadi’de gerçekleşeceğini vurguladı. Irak hükümetine bağlı askerler, kökten dincilerin işgali altındaki batı Anbar şehrini temizlemek için , "2-3 gün," gerekeceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry; ABD’nin, El-Kaideye yakın kökten dincilere karşı, ülkenin batısının kurtarılması için Irak Hükümetine destek vereceğini , fakat asker göndermeyeceğini belirtti. Ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin, Anbar şehrindeki çatışmalar konusunda "çok endişeli" olduğunu, İslam devleti grubu ve onunla bağlantılı grupların, iki şehri kontrolü altına almalarının ’’bu bölgeyi en tehlikeli bölgeler ’’ haline getireceğini söyledi.

Washington’un, kökten dincilere karşı bütün gücüyle Irak hükümetinin yanında yer alacağını, köktendincilerin bölgeyi güvensizleştirme çabalarına karşı savaşacaklarını da sözlerine ekleyen Kerry açıklamalarının devamında; ’’ Gereken her şeyi yapacağız’’ fakat nasıl gerçekleşeceğinin detaylarını vermemekle beraber ABD’nin asker gönderme planı olmadığını da vurguladı.

Yalanlar gerçek oldu

Irak’la ilgili söylenenlerin hiçbiri doğru değil, acı gerçekler hep tersini gösteriyor. Bush’un emriyle 11 yıl önce Irak a girildi ve son 2 yıldır geri çekilme ile birlikte, ülke karanlığa sürüklendi.

2013’te ortalama 10.000 kişi öldürüldü, geçen hiç bir gün yok ki, bombalı saldırılar olmasın. Bundan daha kötüsü: El-kaide, Irak İslam devleti ve bağlantılı gruplar, cuma günü Irak’ın batısındaki Felluce’yi ele geçirdi. Görünenlere göre Suriye’deki iç savaş Irak’a sıçrıyor.

Kaynak: http://www.bernerzeitung.ch/ausland/naher-osten-und-afrika/Die-Luege-ist-nun-Realitaet/story/25602929

Çeviri :Köklüdeğişim 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.