Başbakan, Sarıgül'ün yolsuzluk dosyasını açıkladı

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul ilçe adayları tanıtım toplantısında konuşuyor.Başbakan Erdoğan, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda, ilçe başkanları aday tanıtım toplantısında konuşuyor. Başbakan, Kılıçdaroğlu’na Sarıgül üzerinden seslenmiş, "Sana pazar gününe kadar müsaade. Eğer İstanbul Büyükşehir adayınla alakalı yolsuzluk klasörünü açıklamazsan, ben açıklayacağım" demişti.



İŞTE O AÇIKLAMA
Ben geçen gün CHP’nin genel müdürüne bir çağrıda bulundum. Adayınızın dosyasını açıklayın yoksa ben açıklayacağım dedim. 2 gündür hiç cevap yok.

Ben CHP genel müdürü gibi sahte belgelerle konuşmuyorum. Elimde CHP’nin hazırlamış olduğu 2004 Kasım’da yayınlayan Şişli belediyesinin araştırma komisyonun belgesi var. Bu CHP’nin kendi kurduğu komisyon.

Altında da kendi elemanlarının imzaları var. Mehmet Ali Özpolat, ismet Atalay, Sırrı Özbek çalışmayı yapmış. Bu çalışma neticesinde 57 sayfalık raporda şu an CHP adayı olan kişiyle ilgili iddialar tüm belgeleriyle ortaya konmuş.

'ELEKTRONİK POSTA DEĞİL ORJİNAL'
Bu elektronik posta değil ha orijinal orijinal… Ben belediyecilikten geliyorum. Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum. Güzel de bir. Aldıkları parayı da borç olarak aldıklarını söylüyorlar bir mühendislik bürosu üzerinden.

Falancadan 300 milyon dolar borç aldım diyor. Altında imzalar var. Şimdi final. Belediye başkanı olmak için ismi açıklanan kişi kaçak inşaata hep göz yummuş, gerekli imkanları sağlamış.

'CHP GENEL MÜDÜRÜ YOLSUZLUK DOSYASININ ÖNÜNDE POZ VERDİ'
İnşaat mafyasına rant temin etmişler, sorumlusu belediye başkanıdır. Bunu ben değil rapor söylüyor, komisyon üyeleri söylüyor. Şişli Belediyesindeki yolsuzlukların sonuçları ağır olacak diyor bu rapor. Belediye Başkanı ve yanında çalışan B.Ö’nün CHP’nin ilişiğinin kesilmesi uygun görülmüştür deniliyor. CHP genel müdürü de yolsuzluk dosyasının önünde poz veriyordu.







Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle; 

''FETİH VE FATİH'İ ANLAMAYAN İSTANBUL'U YÖNETEMEZ''
''İstanbul sadece bir şehir değildir. İstanbul hakikati olan bir şehirdir. Tarzı olan felefesi olan kimliği olan bir şehirdir. İstanbul gönüllerin başkenti, dünyanın incisidir. İstanbul'u hizmet etmek için İstanbul'u anlamak gerekir. Fetih ve Fatih'i anlamayanlar istanbul'u yönetemezler.  İstanbul'un tanımayan anlamayan başkanlara tanık oldu. İstanbul'un nasıl zulumler gördüğünü sizlerde gördünüz. Artık o dönemler geride kaldı. İstanbul AK parti yönetimde büyüklüğüne yaraşır şekilde hizmetle buluştu. Nice proje ile İstanbul'un çehresi değişti, tarihi, değişti. Geleceği istikbali şekillendi. Bütün bu gördükleriniz kardeşlerim 94'ten buna attığımız adımlardır. Bu gördükleriniz 94 öncesine ait değil.  

''CHP ZİHNİYETİNİN OLDUĞU YERDE BEREKET YOKTUR''
İstanbul'u CHP'nin o aciz, gaflet dolu yerel yönetiminden devralmıştık. İstanbul susuzdu, hava kirlilğinden geçilmiyordu, çöp dağlarıyla kirliydi. Kardeşlerim biz geldik İstanbul'a temizlik geldi. Hava kirliliğinden temizlendi. Biz geldik İstanbul yeşillendi. Habitat 2 toplantısından dünyanın en temiz şehirlerinden bir tanesi olarak istanbul ilan edildi. Susuz istanbul suya kavuştu. Bir taraftan denizin altından bir taraftan denizleri delerek su getirdik. CHP zihniyetinin olduğu yer kuraktır, kirlidir, o zihniyetin olduğu yerde bereket yoktur.




''BİR KAPICI OTOMOBİL ALACAK DÜZEYE GELDİ''
Biraz sonra size bazı belgeleri açıklayacağım.  Bir kapıcı, odacı otomobil alabilecek düzeye geldi. Bu da refahın göstergesidir.  3. havalimanını yapıyoruz. artık havada yarım saat-45 dakika uçaklar giremiyor. Sonunda dedik ki biz çok daha büyük havalimanı yapalım. 100 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapalım. Maliyeti 42 milyar dolar. Yine biz cebimizden para vermiyoruz. Tamamıyla yüklenici firmalar tarafından çıkıyor. 20 yıl çalıştıktan sonra bu tesisler ya tekrar devlete teslim ya da yeniden oturup anlaşıp bedelini teslim alacağız. Bu anlayış bunlarda olmadı. Çünkü bunların kafa yapısında ülkeye hizmet insana hizmet yok. Bunlar sadece çamur atarlar, tutmasa da izi kalsın.

''BUNLARIN AKKILARININ ALMADIĞI ŞEYLERİ YAPIYORUZ''
Önümüzde Kanal İstanbul ve bu bunları rahatsız ediyor. Buna ne diyorlar olmaz. Siz olmaz diyeceksiniz biz olduğunu göstereceğiz bize yakışan bu. İstanbul Ankara arasına yüksek hızlı treni yaptık mı yaptık. Test sürüşleri bitmek üzere. Diğer illerle bağlantılar devam ediyor. İstanbul İzmir otoyolu yapılıyor. 15 Mart gibi en geç bu İzmit geçişinde muhteşem bir asma köprü yapılıyor. Dünyada ilkler arasında. Çalışmalar bitmek üzere. Çok kısa biz zamanda betonların suyun üzerine çıktığını göreceğiz. Kardeşlerim biz bunların akıllarının almadığı şeyleri gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz bu millete bu ülkeye sevdalıyız. Dünyada ne yapılıyorsa daha iyilerini yapmaya çalışıyoruz.

''BU HAİNCE SLOGANIN ÜZERİNDE DURMAYACAĞIM''
İstanbul'da Kadıköy'ün duvarını bunu yazdılar. Bu sloganı asla unutmayın: Zulüm 1453'te başladı. CHP zihniyeti budur. Konstantin'i İstanbul yapan ecdadını zulüm olarak görenlerin İstanbul'a verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunlar karanlık odakların maşalarıdır. Aydınlık biziz. Ben bu haince sloganın üzerinde durmayacağım ama şunu bilin ki Gezi'de de 17 Aralık'ta da bir şeylerin hesapları görülmek istendi. Ama çok kirli bir hesap.



''YAZIKLAR OLSUN SİZE''
Gezi ile 17 Aralık arasında genel bir benzerlik var. Yazıklar olsun size. Çünkü bu ülkede 1. köprüye de 2. köprüye de karşı çıktılar, ama utanmadan sıkılmadan üzerinden geçtiler. 17 Aralık'ta da bu projelerin finansörleri hedef alındı. Patronlar aynı. Biz bu işin arkasında başka hesaplar vardediğimizde birileri buna inanmak istemiyordu. Peki ben onlara bıradan soruyorum Gezi'de 17 Aralık'ta neden milli çıkarlarımız, kurumlarımız hedef alındı?

''MİT'İ TEHDİT EDEN ZİHNİYET CHP ZİHNİYETİ''
Milli değerlere bir andan saldıranlar asla milli değildir. Bir ülkenin en önemli kuruluşu istihbarat örgütüdür. MİT'i tehdit eden zihniyet CHP zihniyetidir. MİT araçlarına polisle operasyonu yapamayınca Jandar ayaklarıyla işi yürütmeye kalktılar. Bir savcının benim iznim olmadan arama yapma yetkisi yoktur. CHP'nin Genel Müdürü 'MİT silah kaçakçılığı yapıyor' dedi. Bu ihanetten başka şekilde izah edilemez. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı'nı kaçakçılıkla itham etmek senin haddine mi? Sen önce git siyaseti öğren. SSK'daki yolsuzluklarını açıkla. Rahşan Affı ile kurtuldun, kasetle geldin ve genel başkan oldun. Seni bu millet tanıyor.

''BENİMKİ DOĞAL ANANASTIR SİZİNKİ GİBİ İHALE DEĞİL''
Yolsuzluk diyerek paralel yapılanmanın üstünü örtmeye çalışıyorlar. Ananası da görmezden geliyorlar. Gazetelerde benim eşime ananas ikram ettiğimi görüntülüyorlar. Eğer ben öyle bir poz vermişsem doğal ananastır. Sizin gibi ihale ananası değildir. Hala şantajla tehditle devam ediyorlar. Elinizde ne varsa açıklayın. Açıklamayan mamerttir. Abdestimden de namazımdan da şüphem yok. Artık bu oyunu görmeniz lazım. Devlet dairelerindekileri yönlendirenlere karşı artık tavır koyma zamanı gelmiştir. Kula kulluk yok sadece Allah'a kulluk var. Hepsi karşı olduğumuz anlayışlardır.

''EN BÜYÜK HIRSIZLIK MİLLİ İRADENİN ÇALINMASIDIR''
Bu yolda biz kul olarak hep meydanlarda şunu söyledik: Yarın öleceğiz. Hep bunu anlatmadık mı? Cumhurbaşkanı, başbakan olsan, trilyoner olsan ne yazar seni de oraya koyacaklar. Şunu unutmayın hocaefendi oraya geldiği zaman cumhurbaşkanı niyetine başbakan niyetine zengin kişi niyetine değil er kişi niyetine hatun kişi niyetini diyor. Sizinle gelen bir şey var mı? Baki'nin ifade ettiği gibi "Baki kalan bu kubbede hoş bir sedamış diyeceğiz yola devam edeceğiz. Biz kavga için gelmedik. Her hürlü hırsızlık, yolsuzluk kötüdür. Yola çıkarken ne dedik 3 Y ile müdace. En büyük hırsızlık ve yolsuzluk milli irade yolsuzluğudur. Kardeşlerim gidin darbe dönemlerine bakın. Türkiye tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemlerde yapılmıştır. CHP zihniyeti hem darbe döneminde hem de sonrasında çalmayı alışkanlık haline getirdi. Biz 11 yıl boyunca milli iradenin çalınmasına izin vermedik. Çalmaya kalkışan her el karşısında bizi bulur. Milli iradeyi çalan her şeyi çalar.



en son haber 


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.