Cemaat'ten Yahudiler için anma töreni!

Fethullah Gülen Hareketi'ne bağlı Kültürlerarası Diyalog Platformu 24 Şubat 1942'de Sovyet denizaltısı tarafından batırılan bir gemide yer alan 770 Yahudi için anma töreni düzenleyecek.
AK Parti Hükümeti aleyhinde yayınladığı bildirileri ile bu aralar sık sık gündeme gelen onursal başkanlığını Fethullah Gülen'in yürüttüğü Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının öncülüğünde kurulan Kültürlerarası Diyalog Platformu 1942 yılından öldürülen Yahudiler için anma töreni düzenleyecek. 

STRUMA FACİASI İÇİN ANMA PROGRAMI… 

24 Şubat 1942 batırılan gemide yer alan 770 Yahudi yolcu için anma programı yapacak olan KADİP, sessiz sedasız davetiyelerini hazırladı. İstanbul'da önümüzdeki ayın 24'ünde yapılacak anma programının onur konukları arasında bebek katili İsrail'in diplomatları da yer alacak… 

Struma gemisinin İstanbul açıklarında bir Sovyet denizaltısı tarafından batırıldığı belgelenmesine karşın Siyonistler yıllarca bu olayın faili olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni sorumlu tuttular. 

MAVİ MARMARA KATLİAMINA SESSİZ KALDILAR!

Yahudiler için anma töreni düzenleyen Cemaat'e bağlı platform, 2010 yılında abluka altındaki Gazze'ye insani yardım götümek için yola Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda şehit edilen 9 vatandaşımız için bırakın anma programı yapmayı İsrail devleti tarafından yapılan katliama karşı bir tek eleştiri bile yapmayarak bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişlerdi. 

FETHULLAH GÜLEN: "SUÇLU İSRAİL DEĞİL İHH"

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın da KADİP'ten farklı kalır bir yanı yok. İsrail'in insanlık dışı muamelesine kayıtsız kalan Fethullah Gülen, "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" diyerek yaşananlardan İnsani Yardım Vakfı gönüllülerini sorumlu tutmuştur.



CEMAAT İSRAİL'İN İMAJINI DÜZELTECEK!

Filistin'deki dindaşlarımıza yardım etmek için yola çıkan 9 vatandaşımız için kılını bile kıpırdatmayanların Struma Faciası için özel etkinlik yapmaları Ortadoğu'da insanlık dışı uygulamalarla dünya kamuoyunun büyük tepkisini çeken İsrail devleti için imaj çalışması değil de nedir! 

Cemaat yetkilileri bu etkinliği tamamen insani değerleri gözeterek yaptıklarını dile getirseler de Mavi Marmara olayında takındıkları samimiyetsiz tutum onların bu konudaki niyetlerinin sorgulanmasına neden olmaktadır? 

Struma Faciası için düzenlenecek anma törenine getirdiğimiz sert eleştiriler sonrasında KADİP ya da cemaatten "Ilımlı İslam / Dinler arası diyalog" şeklinde bir savunma gelebilir ama kamuoyu nezdinde itibarı ciddi bir şekilde sarsılmış olan Gülen Cemaat'in bu konuda kendisine destekçi bulması zor.

NEYİN NESİDİR BU KADİP?

Dinler ve kültürlerarası diyalog çalışmalarını sınırlarımızda en etkin yürüten platform bu KADİP. Kültürlerarası Diyalog Platformunun (KADİP) kurucuları farklı inanç mensuplarından oluşuyor… Yönetim kurulu başkanlığı görevini uzun bir süre Fethullah Gülen ile ev arkadaşlığı yapmış bir ilahiyatçı Suat Yıldırım yürütüyor.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) Başkan Yardımcısı ve Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Cemal Uşşak yönetim kurulunda. Yönetim kurulunda bulunan ilginç isimlerden biri İzak Kolman (Türk Musevileri Hahambaşılığı Müşaviri) diğeri ise Yusuf Altıntaş. (Türkiye Musevi Cemaati Hahambaşı Genel Sekreteri) Ayrıca birçok Papaz'da bu yönetimde yer alıyor…

İşte KADİP Yönetim Kurulu listesi



TAKVİM

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.