Hamburg'un 3 maymunu

 
Gezi olaylarında Türkiye'ye üs kurup saatlerce canlı yayın yapan CNN, BBC ve El Cezire, Hamburg'u haritadan sildi. 3 kanal da, 500 kişinin yaralandığı, 100 kişinin gözaltına alındığı olayları görmezden geldi.Almanya'nın Hamburg kentinde haftalardır kaos var. 21 Aralık'ta sol görüşlüler ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmaların ardından, bu hafta yeniden polise saldırıldığı gerekçesiyle, kentin bazı semtleri 'tehlike bölgesi' ilan edildi. Noel haftasında sol görüşlülerin tanınmış kültür merkezi Rote Flora'yı kapatma girişimine tepki göstermesi ve Hamburg makamlarının mültecilere yaptığı uygulamalar nedeniyle patlak veren gösteriler sırasında en az 500 gösterici ile 120 polis yaralandı. 100 kişi de gözaltına alındı. Polise bu bölgede neden göstermeden herkesi arama yetkisi verildi. 

POLİS 400 KİŞİYİ ARIYOR 

İlk yapılan açıklamalara göre söz konusu semtlerde, 400'e yakın kişinin arandığı, vurucu alet, maske ve havai fişek yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği bildirildi. Bu kadar büyük olayların yaşandığı Hamburg, dünyanın en önemli kanallarında haber olmadı. Gezi eylemlerinde Türkiye'ye üs kuran CNN, BBC ve El Cezire, "İstanbul, Suriye'den beter. Binlerce kişi yaralandı" yalanını dünyaya duyurmuştu. Almanya'da on binlerce kişi, sosyal medyadan bu 3 yayın organına tepki gösterdi. 3 kanalın web sayfaları da olayları 'olağan' karşıladı ve haber olarak okuyucularına duyurmadı.

MERKEL'E TEPKİ

SOL Parti, Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Partisi yetkilileri uygulamanın yasalara aykırı olduğunu belirtti. Başbakan Merkel'e ağır eleştirilerde bulunan bazı milletvekilleri, "Polis orantısız güç kullanıyor. Buna siz izin veriyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Polis ayrıca 21 Aralık'ta 3 polisi yaralayanların yakalanması için 10 bin euro para ödülü koydu. Bu ödül de muhalefeti çileden çıkarttı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.