Hanefi Avcı paralel yapının 'imamlarını' açıkladı

Hanefi Avcı, paralel yapının Emniyet ve yargıdan sonra MİT ile TSK'ya da sızdığını iddia etti. Avcı, tutuklanmadan önce savcılığa verdiği ifadede bir çok kurumdaki "imamın" ismini verdiğini iddia etmişti. Avcı, 9 kişinin ismini verdi. MİT ve askeri yetkililer kurumlarındaki paralel uzantıları araştırmaya başladı.Gazeteci Sevilay Yükselir'in Silivri Cezaevi'nde görüştüğü Emniyet eski Genel Müdürü Hanefi Avcı, paralel yapının şifrelerini tek tek anlatırken çok önemli birkaç konuya da değinmişti.
Takvim Gazetesinde yer alan habere göre Hanefi Avcı, paralel yapının MİT ve TSK'ya da sızdığını belirtirken bu iki kurum içinde bulunan paralel istihbaratçı ve rütbeli askerlerin, emirlerini cemaatin imamlarından aldığını söylemişti.

Özellikle TSK'daki paralel yapı ve ordu imamı ifadesi dikkatleri çekerken, istihbaratçılar ve askeri yetkililer paralel yapının uzantılarını araştırmaya başladı. İki kurumda da paralel yapının elemanları yakın takibe alındı. Bu kişilerin dışarıdaki bağlantısı olan imamların da kıskaca alındığı belirtildi.
9 isim verdi
Hanefi Avcı'nın tutuklanmadan bir süre önce Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede birçok kurumdaki "imamın" ismini söylediği iddia edildi. Avcı'nın ifadesinde tam 9 isim vardı. Avcı bu isimlerden bazılarını T.C. numarasına, mesleğine kadar anlatırken, kimini de tarif etti.
İşte Avcı'nın o listesi:
O.H.Ö.: Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sorumlu.
M.K.: MİT'ten sorumlu.
H.Ö.: TSK'dan sorumlu.
D.K.: Adliye ve hukuk camiasından sorumlu.
İ.İ.: Milletvekilleri ve parlamentodan sorumlu.
M.K.: İstanbul polisinden sorumlu.
S.U.: İstanbul'daki tüm memurlardan sorumlu.
A.Ç.: İstanbul'daki tüm memurlardan sorumlu S.U.'nun verdiği direktifleri savcı ve emniyete, bunların taleplerini de S.U.'ya ulaştırmakla görevli.
C.İ.: Ankara polisinden sorumlu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.