HSYK darbe teşebbüsüne destek oldu

17 Aralık operasyonlarının ardından, adliye önünde bildiri dağıtan Savcı Muammet Akkaş'a destek çıkan HSYK'ya ağır suçlama. TVNET'e konuk olan İstanbul Savcısı Mehmet Demir, yargı cuntasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "HSYK darbeye teşebbüs edenlere destek çıktı" dedi.

TVNET'te Gazeteci-Yazar Ferhat Ünlü'nün moderatörlüğünü yaptığı 'Haber-Analiz' programına konuk olan İstanbul Savcısı Mehmet Demir çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.


Siyaseti hedef alan ve darbe girişimi olarak adlandırılan 17 Aralık operasyonunun ikinci dalgasını düzenlemek isteyen Savcı Muammer Akkaş'ın adliye önünde bildiri dağıtmasına HSYK'dan gelen jet destek tepki çekmişti.

HSYK'nın korsan bildirisine sert tepki göstererek, "üyelerini istifaya davet eden" İstanbul Savcısı Mehmet Demir dün akşam TVNET'te önemli açıklama ve tespitlerde bulundu. HSYK'nın darbe teşebbüsüne destek verdiğini belirten Demir, "Sayın Başbakan çıkıp 'darbe girişimi oldu, bunun emniyet ayağı var yargı ayağı var' diyorsa eğer ve 'ben bunun emniyet ayağını görevden aldım' diyorsa, eğer cuntanın yargı ayağı varsa HSYK derhal harekete geçmelidir" dedi.

 Başbakan'ın 'bu bir darbe girişimidir' sözüne değer veriyorum. Bunun bir karşılığı vardır"
İstanbul Savcısı Mehmet Demir programda şunları söyledi:

"Bu hükümetin Başbakanı 'bu hükümete yapılan darbedir' tespitini yaptıktan sonra ne yapılırsa onu yaptı. Darbe teşebbüsünü bertaraf etmek için darbenin emniyet ayağını görevden aldı. Ben Başbakan'ın 'bu bir darbe girişimidir' sözüne değer veriyorum. Bunun bir karşılığı vardır.

Yapılan soruşturma organizasyonu ve yürütülüş şekliyle rutin yolsuzluk operasyonu değildir. Savcı görevim değiştirildi diye bildiri dağıtmaz böyle teamül yok.

Hukuk devletinde yargının bağımsız olduğu ülkede şu söylediklerim olmaz. Sayın Başbakan çıkıp 'darbe girişimi oldu, bunun emniyet ayağı var yargı ayağı var' diyorsa eğer ve 'ben bunun emniyet ayağını görevden aldım' diyorsa, eğer cuntanın yargı ayağı varsa, HSYK derhal harekete geçmelidir.

Kamuoyu bu operasyonun yolsuzluk soruşturması olmadığını anladı. Burada soruşturma bahane edilmiş. Bu dosyalar emniyet içinde kaydediliyor, kimi UYAP'a kaydediliyor, kimi edilmiyor. 3 ayrı soruşturma birleştirilerek kartopu haline getirilmiş. Aslında toplanmaması gerekiyor.

1,5 yıl herkesten gizlenen bir soruşturma görmedim. Dosya bu kadar gizli, kozmik olur mu? Demek ki senin niyetin başka. Bu girişimi yapan insanların hepsi belli ideolojiye belli bir inanca sahip kişiler değil. Darbeyi teşebbüs edenlere HSYK destek çıkmıştır."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.