Irak Müftüsü'nden Nefsi Müdafaa Çağrısı

Irak Müftüsü Rafi er-Rifai, Irak halkına, orduya karşı kendi nefislerini müdafaa etmeye çağırdı.

Irak Müftüsü Rafi er-Rifai, Irak halkına, orduya karşı kendi nefislerini müdafaa etmeye çağırdı.
Irak Müftüsü Rafi er-Rifai, başta Enbar halkı olmak üzere Irak halkına, orduya karşı kendi nefislerini müdafaa etmeye çağırdı. Rifai, yaptığı yazılı açıklamada, yıllar boyunca kahramanlık, cesaret ve ilkelere bağlılık örneği olan ordunun bugün tüm bu vasıflardan uzaklaşarak, ülkesini, toprağını ve halkını koruması gerekirken, zalim yönetimle beraber olup halka zulmetmeye başladığını savundu.



Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'ye seslenen Rifai, 'Başta Ramadi ve Felluce olmak üzere Enbar ilinin ilçelerinde El Kaide örgütüne bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve benzerlerinin bulunduğu gerekçesi apaçık bir yalandır. Bu örgütün İran'ın ürünü olduğu ve Suriye'ye zalime karşı savaşmaya değil zalime karşı savaşanların içine fitne sokmak için gönderildiği herkes tarafından bilinmektedir.

    Siz hiç IŞİD'in Beşşar Esed'in ordusuna karşı savaştığını ya da IŞİD ile İran'a bağlı milisler arasında bir savaş yaşandığını duydunuz mu' değerlendirmesinde bulundu.

Müftü Rifai, aşiretlerden çocuklarını Irak ordusundan çekmelerini de istedi. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.