MHP Esenyurt Seçim Bürosuna Silahlı Saldırı

MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu'na düzenlenen silahlı saldırıda partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız,hayatını kaybetti.
MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu'na bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre, olay Esenyurt'ta bulunan MHP Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaşandı.
SİLAH, BIÇAK VE SOPALARLA SALDIRDILAR
Seçim İrtibat Bürosu önünde bekleyen MHP'liler ile karşıt görüşlü bir grup arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginliğin büyümesiyle karşıt görüşlü grup, MHP'lilere silah, bıçak ve sopalarla saldırdı. Olayda ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.



BASIN DANIŞMANI HAYATINI KAYBETTİ
Yaralılardan, partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız, kaldırıldığı Esenyurt Devlet hastanesi'nde hayatını kaybetti.
CELAL ADAN: ADAYIMIZ KONUŞURKEN SALDIRI OLDU
Olaydan sonra yaralıların götürüldüğü Esenyurt Devlet Hastanesi'ne gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bir açıklama yaptı. Adan, "İrtibat büromuzun açılışı sırasında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup, silah bıçak ve taşlarla arkadaşlarımıza saldırmıştır, 6 yaralımız mevcut maalesef aralarında durumu çok kritik olan arkadaşımız da var" diye konuştu.
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan Esenyurt'taki MHP Seçim irtibat bürosu önündeki saldırıya ilişkin konuştu. Başkan, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak itidalli davranmaya çalışıyoruz. Ama emniyetin bu kadar kalabalık bir grupla, MHP'ye yapılan bir saldırıyı bir gün içerisinde çözmesi gerekir. Şu ana kadar bile bir sürü şeyin çözülmüş olması gerekirdi. Aradan 3 saatten fazla bir zaman geçmiştir. Acil olarak bu konuda emniyetin hassasiyet göstermesi çünkü iki tane yaralımız silahla , 4 tanesi bıçak ve taşla yaralanmıştır. Bir tanesinin durumu son derece ağırdır. Sorumluluğumuz gereği bütün arkadaşlarımıza itidali tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
HASTANE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu'na düzenlenen ve 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Olaya karışan faillerin yakalanması için başlatılan soruşturma sürerken, saldırının ardından Esenyurt Devlet Hastanesi ziyaretçi akınına uğradı. Ziyarete gelenler arasında bir dönem TBMM Başkanvekilliği yapan Meral Akşener, MHP Milletvekili Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve parti üyeleri de yer aldı. Olayı haber alır almaz Esenyurt Devlet Hastanesi'ne gelen MHP Milletvekili Celal Adan ile MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, yaralıların durumuyla ilgili bilgi almaya çalıştı.
YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bu arada saldırıda yaralananların isimleri de belli oldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Cengiz Yücel yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, saldırıda Kemal Sıla, Gencay Yılmaz, Ercan Kamil Tanrıverdi, Ramazan Türkmel, Cihan Köç da yaralandı. Saldırıda hafif yaralanan Tuncay Erol ile Cihan Coş'un ise ayakta tedavi edildiği belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.