Mirzabeyoğlu ve Yakup Köse’ye İade-i Mahkeme

Hilal Kaplan dün Başbakan Erdoğan’ın davetiyle Dolmabahçe’de yapılan toplantıya katıldı. Başbakan’a 28 Şubat’ın haksız, hukuksuz mahkumlarından Salih Mirzabeyoğlu ve Yakup Köse’yi sordu. Başbakan Erdoğan iade-i mahkeme yapılarak haksızlıklarının giderebileceklerini söyledi. Bunun için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da talimat verdiği anlaşıldı.


Hilal Kaplan’ın yazısının o bölümü;
Yeniden yargılanma yolu
Son süreçte, mezkûr paralel yapının baktığı davalara da gölge düşmesi sebebiyle, yeniden yargılanma hakkı tartışılıyor. Başbakan, bu hususta, ‘Yeniden yargılanma hakkı süreci konusuna uzak bakmıyorum’ dedi. ‘Bu son olayların TSK’yı ilgilendiren davalarda önünü açmış oldu’ ifadesiyle askerlerin yargılandığı davalar noktasında mesaj verdi.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan’a, 28 Şubat darbesinin failleri yargı tarafından tahliye edilirken, Yakup Köse ve arkadaşları gibi 28 Şubat’ın mağdurlarının ya tekrar hapse atıldığı ya da Salih Mirzabeyoğlu gibi hâlen hapiste olduğunu hatırlatıp, bu hususta da yeniden yargılanma olup olamayacağını sordum.

Yakup Köse davası hakkında ‘Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne tashihi karar başvurusu yapılabilir. Reddedildiği takdirde yargılanmanın yenilenmesi talep edilebilir’ dedikten sonra Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yoluna gidilmesini de önerdi. Daha önemlisi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yeniden yargılanma süreci hususunda yürüttüğü çalışmanın çerçevesine 28 Şubat darbesinin yargı kararlarının da alınabileceği sinyalini verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.