Mısır'da kanlı Cuma: 17 ölü, 122 gözaltı!

Mısır'da düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısının 17'ye yükseldiği belirtildi.AA'ya konuşan İstiklal Partisi Genel Sekreteri ve Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Mecdi Karkar, cuma namazı sonrası düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye yükseldiğini söyledi.  

Karkar, "Göstericiler, Kahire, İskenderiye, İsmailiye, Feyyum ve Minya kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilere müdahale eden polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Darbe güçleri, barışçıl gösteri yapan kişilere karşı bu vahşice saldırılarını ne kadar tırmandırırsa tırmandırsın, bizler İttifak olarak, halk olarak, darbenin sona ermesi için verdiğimiz savaştan geri dönmeyeceğiz" dedi. 


"Ne sokağa çıkma yasağı ne de 'zalim gösteri kanunu' halkın umurunda" diyen Karkar, gösterilerin devam edeceğini vurgulayarak, "Ulusal İttifak'ın kararı değişmedi. Barışçıl olmaktan ve gösterilerden dönüş yok" ifadelerini kullandı.

122 kişi gözaltına alındı

Öte yandan çeşitli kentlerde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup olduğu öne sürülen 122 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Kahire, Giza, İskenderiye, Feyyum, İsmailiye ve Kina kentlerinde düzenlenen gösterilerde, olaylara karıştıkları tespit edilen 122 İhvan üyesi gözaltına alındı" denildi.

Göstericilerin, "ateşli silah, molotofkokteyli, havai fişek ve bıçak kullanmakla" suçlandığı ifade edilen açıklamada, olaylarda bazı emniyet görevlileri ile sivillerin yaralandığı kaydedildi.
Mısır'ın kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı'na göre bugünkü darbe karşıtı gösterilerde 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.   

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.