NSA süper kuantum bilgisayar kuruyor

Amerikan istihbarat örgütü NSA, tüm dünyayı daha iyi kontrol ve takip edebilmek için süper bilgisayar kuruyor.
Tüm dünyada insanları, ülke yönetim kadrolarını, ticari ve bilimsel faaliyetleri takibeden Amerikan istihbarat örgütü NSA'nın, tüm şifreleme sistemlerini çözebilecek süper bir kuantum bilgisayar kurmaya çalıştığı bildirildi. 'Washington Post'un istihbarat programlama uzmanı Edward Snowden'dan edindiği bilgiye göre yeni kurulacak bilgisayarla NSA ajanları tüm dünyadaki bankaların, sağlık, hükümet ve ekonomik kuruluşların bilgisayar ağlarına rahatlıkla girebilecekler.



'Kuantum Bilgisayar' adı verilen süper bilgisayar yapımının yaklaşık 80 milyon Dolarlık 'Penetration Hard Targets' (sert hedeflere girme) programının bir parçası olduğu belirtildi. Bilgisayarın yapımında hangi aşamada olunduğu ve nasıl çalıştığıyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Araştırma programının büyük bir bölümü çok gizli tutuluyor.
 
NSA, DÜNYA DEVLERİ İLE BAŞABAŞ YARIŞIYOR

Dünyaca ünlü teknoloji devlerinden Amerikan holdingi IBM gibi şirketler, uzun bir süreden beri kuantum bilgisayarın geliştirilmesi için çalışmalar yapıyorlar. Kuantum bilgisayar, dijital bilgisayarlardan çok daha verimli, daha hızlı ve daha güvenli.
Washington Post'un bildirdiğine göre bilim insanları uzun bir süreden beri NSA araştırma projesinin daha mı ilerde olduğunu sorduklarını, ancak eldeki belgelerden NSA'nın bu çalışmalarda özel şirketlerden daha ilerde olmadığının anlaşıldığı kaydedildi. Amerikan gazetesinde NSA'nın, AB ve İsviçre tarafından da desteklenen özel şirketlerin kuantum bilgisayar projesi çalışmasıyla başabaş bir yarış içinde olduğu ifade edildi. Konuyla ilgili olarak NSA'dan henüz bir açıklama yapılmadı.
 
NSA'NIN CASUS PROGRAMININ YERLEŞTİĞİ ANLAŞILMIYOR

Kısa bir süre önce Alman haftalık dergisi 'Spiegel'de çıkan bir haberde NSA'nın hedeflediği kişilerin bilgisayarlarına istihbarat haker programları yerleştirdiği ve bu kişi ya da kurumların bilgisayarına yerleştirilen casus programdan haberinin olmadığı bildirilmişti.
Hamburg'ta yapılan bir haker toplantısında bilgisayar uzmanları ve internet aktivistleri daha iyi şifreleme programları geliştirilmesi gerektiğine ve dijital alt yapının daha iyi hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekmişlerdi. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.