Operasyonların arkasındaki örgütün adını verdi

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, operasyonları yapan örgütün ismini verdi, sebebini açıkladı.
 Son dönemde İHH'ya yönelik baskıların artması, son olarak da bugün dün İHH'ya karşı yapılan operasyonlar kafalarda soru işaretleri bıraktı.
Yıldırım şöyle konuştu:

İHH SURİYE İÇİN 50 MİLYON DOLAR HEDEFLİYOR
Şu anda ben Kuveyt'teyim. Son olay sırasında Türkiye'de değildim. Suriye'yle ilgili büyük bir toplantı yapıldı. 190 civarında yardım kuruluşu bu toplantıda bulundu. 400 milyon doları aşkın yardım sözü verildi. Ben Türkiye halkına güvenerek İHH'nın da bu yıl içinde 50 milyon doları öngördüğünü açıkladım.

Bir taraftan da Türkiye'deki haberleri izliyorduk. Doğrusu üzüldük. Fakat toplantıya katılan bütün kurumlar bu olaydan haberdar oldu. Destek amaçlı birçok ziyaretçi geldi. Türkiye halkına da çok teşekkür ediyorum, yanımızda yer aldılar.

İSRAİL'İN AÇIKLAMASI: İHH BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR TEHDİTTİR
Demek istediğim şu, son dönemlerde özellikle Suriye eksenli yardım çalışmalarının artması, bu arada biliyorsunuz İsrail Dışişleri Bakanı Liberman bir açıklama yaptı "İHH bizim için büyük bir tehdittir" diye. Biz Gazze'deki duruma sessiz kalmadık, büyük bir yardım kampanyası başlattık. Bunu dünya çapında gerçekleştirdik. Filistin'le ilgili yine büyük gelişmeler var. Yerleşimcilerin sayısını artırıyorlar, insanların evlerini yıkıyorlar, topraklarını alıyorlar, oralara inşaatlar yapıyorlar.
İSRAİL'İN SALDIRILARINDAN EN ÇOK FRANSA MEMNUN OLDU
Yurtdışındaki basını takip ettiğimizde, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarından en çok Fransa'nın memnun olduğunu gördük. Bunu araştırdığımızda karşımıza Orta Afrika sorunu çıkıyor. Orada biliyorsunuz 5 milyon nüfus var, yüzde 25'i müslüman. Ve burada şu anda ne yazık ki bir Hristiyan Müslüman çatışması öngörülüyor. Müslümanları diri diri timsahlara atıyorlar, kadınların karınlarını yarıp çocuklarını öldürüyorlar. İlk defa oraya bir müslüman kuruluş olarak İHH gitti. Bir rapor hazırladı, dünyaya bunu duyurdu, dünyayı yardıma çağırdı.

10 YIL İÇERİSİNDE AFRİKA'DA MÜSLÜMAN-HRİSTİYAN ÇATIŞMASI ORGANİZE EDİYORLAR
Bizim şu öngörümüz var. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Afrika'da bir müslüman hristiyan çatışması organize ediliyor. İHH dünyanın her tarafından bu tip çatışma alanlarını çok iyi bilen, tespitini yapabilen ve bu konuda da uyarılarda bulunan bir teşkilat. 140 ülkede çalışıyor. Birçok yerin menfaatine dokunuyor.


SİYONİZM İHH'YA TÜM GÜCÜYLE SALDIRIYOR
En çok rahatsız olan Siyonizm. Siyonizm sadece İsrail'de varolan bir yapılanma değil. Dünyanın birçok yerinde etkin, bir çok devletin içine sızmış. Amerika'da Neo-conların, Fransa'nın ve başka ülkelerin içine sızmış durumda. Aslında siyonizm tüm gücüyle şu anda saldırıyor.
SİYONİZM DÜĞMEYE BASTI
Türkiye'de ne yazık ki, Sayın Başbakan'ın ortaya koyduğu bir paralel devlet yapılanması var. Bunlar çeşitli birimler içerisinde bulunan, kendi aralarında ayrı bir yapılanması olan bir anlayış. Son günlerde hiç durmadan İHH'yla ilgili Siyonizm'in düğümeye basmasıyla birlikte çeşitli operasyonlar yapılıyor.
Mesela tır meselesinde olduğu gibi İHH'nın ilgisi yok, hemen İHH'yı gündeme getirdiler. Bugün bir örgüte yönelik operasyon yapılıyor. İHH'yla hiçbir ilgisi yok. Bu örgütün yanına hemen İHH'yı koyuyorlar. Bir şahısla ilgili bir şüphe varsa o şahsın evine gidilir arama yapılır. Direk İHH'ya geliyorlar.
İHH SİYONİZM'İN AYAĞINA BASTI
Fakat burada asıl şey, bir algı yönetimi. Çünkü Siyonizm kendileri için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açmamızdan ciddi manada etkilendi. Şu anda bir çok yetkilisi dünyanın çeşitli yerlerine gidemiyorlar. Gidince sorguya alınıyorlar, tutuklanma ihtimalleri var. Türkiye'deki ceza davası sonuçlansaydı şu ana kadar çoğu tutuklanacaktı.

TÜRKİYE'DEKİ İŞBİRLİKÇİLERİYLE HAREKET EDİYORLAR
Doğal olarak İHH'ya karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne savaş suçları suçlamasıyla gitmek istiyorlar. Bunun için İHH'nın herhangi bir terörle, silahla ilintilenmesi gerekiyor. Bunu da Türkiye üzerinden, Türkiye'deki işbirlikçileriyle yapmaya çalışıyorlar. Bunlardan hiçbir şey çıkmayacak. Ellerine birşey geçmeyecek.

ŞİMDİ ALGI OLUŞTURUYORLAR, ASIL SALDIRI 5-10 SENE SONRA
Hedefleri şu anda herhangi bir delile ulaşıp İHH'yı bitirmekten ziyade bir algı oluşturup 5-10 sene sonrasına dosyaları birleştirmek, bir yatırım yapmak.
Birçok yerde insanlar destek gösterisi yapmak istediler, biz buna şimdilik gerek olmadığını ifade ettik.

24 TV'de Ardan Zentürk'ün sunduğu Moderatör Gece programına telefonla bağlanan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, artan baskıyı ve nedenlerini yorumladı.
Kaynak: stargazete   

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.