Orta Afrikalı Müslümanlar Çaresiz!

Fransa'nın müdahalesinin ardından Müslümanlara yönelik katliamların arttığı Orta Afrika'da milyonlarca insan ülkeden kaçmaya çalışıyor, onbinlercesi havaalanlarında bekliyorFransız ve Afrika Birliği askerlerinin müdahalesinden bir ay sonra Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (CAR) çoğunluğu Müslüman bir milyon civarında mülteci çığrından çıkan şiddetten kaçabilmek için yollarda.

   Birleşmiş Milletler başkent Bangui'de yaşayanların yarısının evlerini terk ettiğini tahmin ediyor. Fransız liderliğindeki askeri müdahale sonrasında Müslüman Seleka militanlarının silahlarının alınması ülkedeki Hıristiyan milislerin saldırılarını artırdı. Ülkeyi terk eden sivilleri korumakla görevli Fransız askerlerinin, Hristiyan çetelerin öldürme ve yağmalama faaliyetine sessiz kaldığı bildiriliyor.



    5 Aralık'ta Seleka isyancısı General Yaya'yı öldüren Hristiyan militanlar, en son iki Müslüman Çadlıyı linç etmişti. Başkentte yaklaşık 100 bin Müslüman, Hristiyan çetelerin ve milislerin saldırılarının ardından Bangui Havaalanı'na sığındı, binlercesinin de yollarda olduğu bildiriliyor.

 (Yeni Şafak)   

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.