Pakistan’da Sünni Lidere Suikast



Pakistan'da Ehl-i Sünnet vel Cemaat'in İslamabad Genel Sekreteri ve bir cemaat üyesi öldürüldü..Şii ve Sünni gruplar arasında karşılıklı saldırıların yaşandığı Pakistan'da Ehl-i Sünnet vel Cemaat'in İslamabad Genel Sekreteri ve bir cemaat üyesi öldürüldü. Cenaze namazı, protesto amacıyla parlamentonun karşısında kılındı.Cenazelerin getirilişi sırasında yaklaşık 200 kadar motosikletli cemaat taraftarı konvoya eşlik ederek sloganlar attı.


Pakistan'da meydana gelen silahlı saldırıda Ehl-i Sünnet vel Cemaat grubunun İslamabad Genel Sekreteri Münir Ahmed ve beraberindeki cemaat üyesi Mahmud Abbasi hayatını kaybetti. Saldırının cuma namazı çıkışı başkent İslamabad'ın I-8 mahallesinde motosikletli iki kişi tarafından düzenlendiği kaydedildi. Sünnileri ayağa kaldıran saldırı sonrası düzenlenen cenaze törenleri de protestolara sahne oldu. Genel Sekreter Ahmed ve beraberindeki cemaat üyesi Abbasi'nin cenaze namazı, protesto amacıyla parlamento binasının karşısında kılındı. Cenazeler ilk olarak, Pakistan Talibanı'nın yuvası olduğu gerekçesiyle 2009 yılında operasyon yapılan ve 150'den fazla medrese öğrencisinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan baskının gerçekleştiği Lal Mescid'e getirildi.

NAVAZ ŞERİF'E ÇAĞRI

Cenazeler daha sonra mescitten alınarak parlamento binasının karşısındaki D meydanına taşındı. Cenazelerin getirilişi sırasında yaklaşık 200 kadar motosikletli cemaat taraftarı konvoya eşlik ederek sloganlar attı. Cemaatin önde gelen liderleri yaptıkları konuşmalarda, Başbakan Navaz Şerif'e suikastların engellenmesi için daha fazla çaba göstermesi çağrısında bulundu. Cemaat üyesi üç kişi de aralık ayında Karaçi'deki silahlı saldırıda öldürülmüştü. Pakistan'da Şii ve Sünni gruplar arasında karşılıklı suikastlar gerçekleştiriliyor. En son aralık ayında Şii Meclis-i Vahdet'ül Müslimin Partisi'nin Lahore sorumlusu Nasir Abbas ve Ehl-i Sünnet vel Cemaat'in Lahore'daki lideri Mevlana Şamsur Rahman Muaviye saldırılarda hayatını kaybetmişti. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.