Somali'de Türkiye'ye 'teşekkür' gösterisi

Somali'de Türk hükümetinin ülkede yürüttüğü kalkınma projeleri karşısında duyulan memnuniyeti ifade etmek amacıyla "teşekkür gösterisi" düzenlendi.Anadolu ajansının bildirdiğine göre ,Somali'nin başkenti Mogadişu Belediyesi tarafından organize edilen eylem için cumhurbaşkanlığı sarayı yakınındaki Özgürlük Parkı'nda toplanan kalabalık bir grup, Türk bayrakları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini taşıdı. Gruptakiler, Türkiye ve Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerini attıkları sloganlarla dile getirirken, eyleme hükümet yetkililerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği görüldü. 

Mogadişu Belediyesi Sözcüsü Mahmud Yusuf, "Türk hükümetinin Somali'ye sağladığı destek unutulamaz" diyerek, belediyenin, Türk hükümetinin ülkede yürüttüğü insani yardım çalışmaları ile kalkınma projeleri karşısında halkın duyduğu minnetin ifade edilmesi için "teşekkür mitingi" düzenlediğini ifade etti. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile hükümete bağlı çeşitli kurumlar, Somali'de yürütülen sağlık, eğitim, altyapı başta olmak üzere pek çok projeye destek veriyor. 

Türk Hava Yolları da 20 yıl aradan sonra Mart 2012'de başkent Mogadişu'ya doğrudan seferlere başlamıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.