Yakup Köselere Adalet Platformu Sultanahmet'te Eylem Yaptı

Yakup Köselere Adalet Platformu üyeleri Sultanahmet'te, Tüm Müslüman Tutsaklara Adalet İstiyoruz yazılı pankart açarak, Basın açıklaması yapıldıAyasofya Müzesi önünde toplanan platform üyeleri, "Bandırma, Metris şehitlerini anıyoruz. Tüm Müslüman Tuksaklara Adalet İstiyoruz" yazılı pankart açarak, tekbir getirdi.
Bir süre slogan atan grup adına basın açıklaması yapan İpek Fırat, 28 Şubat döneminde birçok Müslümanın, baskı ve şiddet yoluyla hapishanelere doldurduğunu söyleyerek, "Bu Müslümanlar, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği, insanlık dışı ve hiçbir hukuk kaidesine dayanmayan pek çok işkenceye maruz bırakıldı. Bu işkenceler altında delirenler mi olmadı, yüzde 98 felç kalanlar mı olmadı, sakatlananlar mı olmadı, yoksa Yakup Köse, Halil Kantarcı gibi çocukluğu çalınanlar mı olmadı?" diye konuştu.



28 Şubat'tan sonra Bandırma ve Metris cezaevlerinde jandarma tarafından operasyon yapıldığını anlatan Fırat, şöyle devam etti: 
"Bu operasyon sırasında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sancar Kartal ve Bandırma Cezaevi'nde Hasan Meriç şehit oldu. Aynı zamanda mahpusların büyük bir bölümü de ciddi yaralar aldı. Oldukça manidar bir şekilde 'Noel Baba' operasyonu adı verilen bu operasyonların ardından, yıllar sonra özgürlüğe kavuşmuş olan bu Müslüman tutsaklara, 'askere karşı isyan' ve "yangın çıkarma' suçlarından dava açıldı. ve kendi açtıkları dava sonucunda Yakup Köse'nin de aralarında bulunduğu 32 Müslümana 7 ile 11 yıl arasında değişen, toplamda 236 yılı bulan cezalar verildi. ve yine oldukça manidar bir şekilde bu ceza, 25 Aralık 2013'te Noel'in ilk gününde onandı."
Fırat, "hukuksuz" diye tanımladığı cezalara son verilmesi gerektiğini ifade etti.
Gruptakilerden Furkan Öztop da Yakup Köse'nin "Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat" isimli kitabından bir bölümü okudu.
Açıklamanın ardından, Saraçhane Parkına kadar yürüyen gruptakiler burada da basın açıklaması yaptıktan sonra  eylemi sonlandırdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.