Yakup Köselere Verilen Cezaları Protesto Ediliyor..

STK'lar harekete geçiyor..Yakup Köse ve 32 arkadaşına 28 şubat dönemi yargılamalarından ötürü verilen cezalar çağlayan adliyesi önünde protesto edilecek...

28 Şubat döneminde, katıldığı bir Çeçenistan direnişine destek mitinginde İBDA selamı yapması nedeniyle, bir gece operasyonu ile tutuklanıp, daha 14 yaşında bir çocukken "devleti yıkmaya teşebbüs" suçundan idama mahkum edilen Yakup Köse, cezası müebbet hapse çevrilip, ardından 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2004 yılında özgürlüğüne kavuştu. Yakup Köse dışında birçok Müslümana da bu dönemde usülsüz yargı süreçleri sonucunda brifingli yargı mensupları tarafından akıl almaz cezalar verilmişti.

25 Ocak 2000'de, Metris ve Bandırma cezaevlerinde İBDA davası mahkum ve tutuklularının bulunduğu koğuşlara, Balyoz davası kapsamında suçlu bulunan Korgeneral Korcan Polatsu'nun yönettiği eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş, tutuklulara ateş açılmıştı. Oldukça manidar bir şekilde "Noel Baba Operasyonu" adı verilen bu saldırıda 20 mahpus yaralanmış ve ikisi (Sancar Kartal ve Hasan Meriç) hayatını kaybetmişti.

Devlet terörünün çok acı bir örneği olan bu operasyondan sonra Yakup Köse ve "Noel Baba Operasyonu" mağduru diğer 31 arkadaşına "askere karşı isyan" ve "yangın çıkarma" suçlarından dava açıldı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 25 Aralık 2013 tarihinde Yakup Köse ve arkadaşlarına verilen bu cezayı onadı. Yakup Köse'nin payına 6 yıl 8 ay hapis cezası düşerken, bu 32 mazluma toplamda 236 yıl ceza verildi.

Yakup Köse'yi daha 14 yaşında bir çocukken annesinden ayıran, çocukluğunu çalan, ailesini parçalayan bu zalim düzen, bugün de onu iki küçük kızından ayırmak, babalığını çalmak, yeniden ailesini parçalamak istiyor.

Yakup Köse'ye çocukluğunu borçlu olan devlet; onu ve arkadaşlarını çocuklarından, eşlerinden, ailelerinden ayırarak ve onlara yapılan zulmün sorumlusu olan 28 Şubat darbecilerini serbest bırakarak kabahatlar listesine yenilerini de ekliyor; dünya hukuk tarihinde bir kara leke, utanç abidesi olan 28 Şubat zulmünü bir gelenek gibi sahiplenerek bu kötü anıyı gelecek nesillere de yaşatmak için elinden geleni ardına koymuyor.

Biz, Yakup Köse'ye ve 32 arkadaşına hiçbir haklı sebep olmaksızın, usülsüz bir yargı süreci sonunda verilen bu cezanın iptal edilmesini talep ediyor ve bitmek bilmeyen 28 Şubat zulmünün artık sona ermesini istiyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.