Yeniden Yargılama Kolaylaştırılmalı

Avukat Hasan Ölçer ve Hülya Şekerci, Noel Baba Operasyonu'nun üzerinden 13 yıl geçtikten sonra isyan çıkardıkları iddiasıyla ceza alan 32 kişi için yeniden yargılamanın gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.2000 yılında Bandırma cezaevine yapılan Noel Baba operasyonunun 13 yıl ardından isyan çıkardıkları, yangın çıkardıkları ve askere mukavemet ettikleri gerekçesiyle yeniden ceza alan 32 kişinin yeniden yargılanmasının gündeme gelmesi gerektiğini belirten 32 kişinin avukatı Hasan Ölçer, yasal değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.
 
TARAFSIZLIK KUŞKUSU
Yeniden yargılamanın şartlarını belirleyen CMK 311. Maddede yeniden yargılamayı kolaylaştıracak değişiklikler yapılması gerektiğini söyleyen Ölçer, ‘Bu dava için hakimlerin ihmali ve kastı olduğu iddia edilerek yeniden yargılama talep edilebilir ancak yeniden yargılama talebini değerlendirecek mahkeme yine kararı veren mahkeme olacak. 28 Şubat yargılamalarını yapan mahkemelerin tarafsızlığını yitirdiğine ilişkin kamuoyunda bir algı ve çeşitli göstergeler var. Bu duruma ilişkin kolaylaştırıcı adımlar atılmalı’ dedi. Ölçer, operasyon gününe ilişkin Jandarma’da bulunan görüntü kayıtlarının dikkate alınmadan karar verilmiş olmasının ise hakimlerin ihmali olduğunu gösteren bir durum olduğunu söyledi.

DÜZENLEME YAPILMALI
Yakup Köse ve 32 arkadaşının yeniden cezaevine girecek olmasını eleştiren Özgür Der’in eski başkanı Hülya Şekerci de yeniden yargılamaya ilişkin yasal değişikliklerin yapılması gerektiğini söyledi. Şekerci, cezaevinde bulunan ve yargılanan mağdurlar için yasal değişiklik yapılması gerektiğini belirterek ‘Eğer bu konuda bir irade ve karar ortaya konursa bir çözüm bulunur. Ama irade eksikliği söz konusu’ ifadelerini kullandı.

Emniyet’te değişim sürüyor
Adana Emniyet Müdürlüğü’nde İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubelerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, 20 Ocak’ta Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Müdür Yardımcılığı’na getirilen İsmail Bilgin ile Kaçakçılıktan Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevinden Güvenlikten Sorumlu Müdür Yardımcılığı’na atanan Halil Dağ, Adana’daki Polis Meslek Yüksek Okulu’na gönderildi.

YeniŞafak 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.