Yermuk'ta Açlıktan Ölenlerin Sayısı 46'ya Yükseldi

Filistinliler için oluşturulan Çalışma Grubu'nun verdiği bilgiye göre Yermuk Kampında 46 Filistinli mülteci açlıktan hayatını kaybetti. Esed’in katliamları başladığı günden bu yana ölenlerin sayısı 1922’ye ulaştı.Quds Press Haber Ajansı'nın yayınladığı verilere göre, Suriye'de Baas rejimi güçlerinin ve müttefiklerinin kuşatması altındaki Yermuk Kampı'nda açlık nedeniyle ölenlerin sayısı dün (14 Ocak Salı) öğle saatleri itibariyle 46'ya yükseldi.


Kampı kuşatan rejim güçlerinin ve müttefiklerinin binlerce çocuğun ve yaşlı insanın açlıktan ve hastalıktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu kampa ilaç ve gıda maddesi girişine izin vermiyor.

 
Suriye'de yaşayan Filistinliler için oluşturulan Çalışma Grubu'nun verdiği bilgiye göre, Suriye'de çatışmaların başladığı günden bu yana mülteci kamplarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 1922'ye ulaştı.

768 Filistinli mültecinin rejim güçlerinin bombardımanı nedeniyle hayatını kaybettiğini bildiren Çalışma Grubu, 446 Filistinlinin de rejim güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmalar sırasında öldüğünü ifade etti.




Çalışma Grubu, 290 Filistinlinin keskin nişancı ateşiyle ve yargısız infazlarla hayatını kaybettiğini, 134 Filistinli mültecinin de Baas rejimi zindanlarında gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

466 Filistinli mültecinin Baas rejimi zindanlarında tutuklu bulunduğunu ifade eden Çalışma Grubu, 232 Filistinli mültecinin de kayıp olduğunu söyledi. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.