Ahraruş Şam: IŞİD ile Barış Anlaşmamız Geçersizdir

 IŞİD’ in esri aldığı mücahitlerimizi biat ettirmeye zorlaması ise IŞİD’in bize (Müslümanlara) karşı yapmış olduğu haksızlıktır.

Ahraruş Şam Açıklaması

Nusret Cephesi, Aharuş Şam ve İslami Cephe olarak günlerdir Halep Ceza evini özgürleştirmeye çalışıyoruz. 06.02.2014 tarihinde nusayri rejiminden kurtarmak için ortak olarak başlattığımız hapishane basıkınının tek amacı hapishane bulunan binlerce kadın ve erkekleri kurtarmaktı. Nusret Cephesi emirlerinden Seyfullah Şişani (Allah ondan razı olsun) bize bu hapishanenin yolunu şehadet eylemi ile açtı.


Müslümanlar tek vücut olmuş ve bu hapishane baskınına odaklanmışken ve zafer de yakınken yüzümüze bir tokat gibi inen olay Haseke’de ki karargahımıza yapılan baskındır. IŞİD tarafından yapılan bu baskın sonucu karargahta bulunan mücahidlerimiz esir alınmış ve silahlarımıza da el konuşmuştur.

IŞİD’ in esri aldığı mücahitlerimizi biat ettirmeye zorlaması ise IŞİD’in bize (Müslümanlara) karşı yapmış olduğu haksızlıktır.

Ahraruş Şam ve İslami Cephe’nin Resmi Açıklamasından Özet

Harekat Ash-Sham Ahrar El-İslamiye

Eğer antlaşmalı bir toplumun anlaşmasını bozacağından endişeli isen, aranızdaki antlaşmayı, karşılıklılık ilkesi uyarınca açıkça yüzlerine fırlat. Çünkü’ Allah ihanet edenleri sevmez. Enfal 58

Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah’a, salat ve selam O’nun Peygamberine .

06 Şubat 2014 şafak vakti Haseke’de bulunan karargahımıza IŞİD tarafından baskın düzenlenmiştir. Karargahta bulunan Mücahidler esir alınmış ve silahlar ile mühimmatlarımız ise IŞİD tarafından haksız bir şekilde alınmıştır. Esir alınan Mücahidlere işkence yapılmış ve kendilerine biat etmeye zorlanmışlardır.

Biz Allah’ın huzurunda IŞİD ile barış anlaşması yaptık ve Haseke’de asla bir birimize müdahale etmeyecektik. Anlaşmada tek amacımızın esed güçlerine karşı savaşmaya odaklanmayı belirtmiştik. Biz hiç bir zaman IŞİD savaşçılarına silah çekmedik ve onları kardeş olarak gördük.

Yapılan bunca saldırı ve haksızlıklardan sonra aramızda ki anlaşmanın hiç bir niteliği kalmadığını bildiririz.

Zulüm gördükten sonra hakkını alan kimselerin aleyhine bir yol yoktur. Şura -41

Hareket Ahraruş Şam

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.