Cemaat'ten ABD'li siyasetçilere bağış !

Gülen cemaatinin son 8 yılda onlarca ABD'li siyasetçilere 1.5 milyon dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.Fethullah Gülen cemaati, ABD'de 2006'dan bu yana onlarca siyasetçi için toplamda 1.5 milyon dolar (3 milyon 333 bin lira) bağışta bulundu.

Sabah gazetesinin haberine göre Cemaate yakın bir Türk işadamı, ABD Başkanı Barack Obama'nın 2012'deki seçim sürecinde en fazla bağış aldığı 96'ncı kişi oldu. Yine cemaatin, aynı yıl Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olan ancak kazanamayan, şu anki Teksas Valisi Rick Perry'ye on binlerce dolar bağışta bulunduğu ortaya çıktı. Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Perry, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istemiş ve Türkiye'nin İslamcı teröristlerce yönetildiğini öne sürmüştü.


ABD sathına yayılmış sivil toplum kuruluşu görünümündeki örgüt merkezleri ile büyük bir para akışının kontrolünü yapan Gülen cemaatinin, 2006'dan bu yana başta Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen Perry olmak üzere onlarca siyasetçi için toplamda 1.5 milyon dolar (3 milyon 333 bin lira) bağışta bulunduğu ortaya çıktı. Gülenciler'in 2012'deki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olan ancak elenen, şu anki Teksas Valisi Perry'ye on binlerce dolar bağışta bulunduğu ortaya çıktı.


KAYNAK: Sabah 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.