Dilipak'tan çok ilginç imam hatip yorumu

Abdurrahman Dilipak imam hatip okulları için ilginç bir yorum yaptı.Abdurrahman Dilipak, “İmam hatip okulları siz dininizi öğrenesiniz diye kurulmadı, dini reforma tabi tutacak modern din adamlarına ihtiyaç vardı, TSE damgalı bir din icat edilmesi gerekiyordu ama evdeki hesapları çarşıya uymadı. Ben çıktım oradan Ahmet Taşgetiren’ler geldi, biz geldik, onun için orayı bombalamaya başladılar” dedi.

Çağrı-Der’in organizasyonunda Zonguldak Belediye Nikah Salonu’nda yaklaşık 500 kişinin katıldığı söyleşinin ilk bölümünde araştırmacı-yazar Hamza Türkmen, araştırmalarını ve son günlerde ülke gündemini meşgul eden değerlendirmelerini aktardı.
Türkmen, “Bakıyorsun harp hile formunu Müslümanlığa karşı kullanıyorlar. Bu insanlar neticede İslam dairesi içine koyduğumuz insanlar. Bunun için gündeme alıp konuşuyoruz. Böyle Müslümanlık olmaz. Müslümanlıklarını bu kardeşlerimiz uyarılıp yeniden gözden geçirmelidirler. Bu birlikle İslam adına çok aziz dedikleri din adamlarının söylediklerine değil, Allah’ın söylediklerine amel etmeye davet edilmeliler” dedi.

BÖYLE BİR DÜNYA SÜRDÜRÜLEMEZ

Söyleşinin ikinci bölümünde ise araştırmacı-yazar Abdurrahman Dilipak, dinleyicilere dünya ve ülke barışı başta olmak üzere ülkede yaşananlarla ilgili değerlendirmelerini aktardı. Dilipak, “Evet yaşadığımız dünya aslında çokta asil bir dünya değil, adalet olmadan barış olmaz. Adalet yokken barıştan söz ediyorsanız bunun adı teslimiyettir. Adalet ve barış yokken asla hiç kimse özgür olmayacaktır. Bugünkü dünyada, modern dünyada dünyanın gayri safi milli hasılasının yarısı tek başına yaklaşık 300 milyon nüfusa sahip olan Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyor. Yılda yaklaşık 31 trilyon dolarlık değer üretiliyor, bunun sadece Amerika’ya giden kısmı 13 trilyon dolar. 1,5 milyarlık İslam dünyasının toplamının gelirinin tamamı sadece Amerika kadar bile değil, böyle bir dünya sürdürülemez.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Batılılar bu büyük serveti zekâlarının ve çabalarının, emeklerinin karşılığı elde etmediler. 300 yıl öncesine kadar süren korkunç bir katliam yaşadık, dünyada yaşayan dört büyük ırktan biri yok edildi. Suriye’de günde kaç kişi ölüyor 50, 100, ortalama her gün 100 kişi öldü desek on günde bin, ayda üç bin, 10 ayda 30 bin, 12 ayda 36 bin, 10 yılda 360 bin. İmam hatip okulları siz dininizi öğrenesiniz diye kurulmadı, dini reforma tabi tutacak modern din adamlarına ihtiyaç vardı, TSE damgalı bir din icat edilmesi gerekiyordu ama evdeki hesapları çarşıya uymadı. Ben çıktım oradan Ahmet Taşgetiren’ler geldi, biz geldik, onun için orayı bombalamaya başladılar. Yoksa hesapta şuydu; sağlıkçıların çocukları, Sünnilerin çocukları sağ partilere ucuz oy verecekler, köye imam olacaklar, komünizm korkusuyla Nurlu Süleyman’ın peşine takılacaklar. Ama olmadı. Hesapları tutmadı.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.