İncirlik Üssü Kapatılsın haykırışı yargılanıyor

Aralarında Gazeteci-Yazar Adem Özköse,ve Hamza Er'inde bulunduğu 12 kişi, 13.Ekim.2012 Cumartesi günü “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” talebiyle tertip edilen basın açıklamasıyla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında yargılanıyor.."ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifi imzasıyla 13.Ekim.2012 Cumartesi günü “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğine katılan bir grup Müslümanın yargılandığı mahkemenin 3. duruşması, 19.Şubat’ta Adana 10. Ağır ceza mahkemesinde görülmeye devam edecek.


Saat 09.40’da başlayacak olan duruşmadan önce 09.00’da “ABD ve NATO Üslerine Hayır İnisiyatifi” bir basın açıklaması yapacak.

İçerisinde, bölgelerinde tanınmış İslami duyarlılıklarıyla bilinen pek çok Müslümanla beraber, tanınmış gazeteci ve yazarların yer aldığı sanıklar propaganda yapmak suçlamasıyla hâkim karşısına çıkacaklar.

Konuyla ilgili Gazeteci Adem Özköse şunları söyledi:"İncirlik Üssü kapatılsın, Amerikalı katiller topraklarımızdan defolsun" diye haykırdığımız İncirlik Üssü'ne yürüdüğümü için hakkımızda hapis cezası istemiyle dava açılmış. Bir grup kardeşimiz "Biz de kahrolsun ABD diyerek bu suça ortak oluyoruz" başlığıyla duruşma günü toplanma çağrısı yapmış. Destek olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun...

Yazar Hamza Er’in de konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:“Hırsızlıktan, sapkınlıktan, yolsuzluktan değil de "Kahrolsun Amerika" dendiği için yargılanmak ne kadar da güzel oluyor. Hamd olsun...

6.filoya karşı duranlar 50 yıldır konuşulur bu ülkede. Oysa şu anda "incirlik üssü kapatılsın, Amerika kahrolsun, katliama ortak olmayalım" diyen Müslümanlar ciddi cezalarla yargılanıyorlar. 19. Şubat'ta Adana'da 3. mahkeme görülecek. Şiiiişşşşt aman susun, hükümet yıpranmasın denilerek görmezden gelinmemeli, bu saçma ve ibretlik dava deşifre edilmelidir.” 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.